20.8 C
София
вторник, юни 6, 2023
НачалоНа фокусБорисов е категоричен, че ще има правителство, ГЕРБ ще предложи безспорен кандидат...

Борисов е категоричен, че ще има правителство, ГЕРБ ще предложи безспорен кандидат за премиер

Ще има правителство! Ще предложа на останалите лидери безспорен премиер утре в парламента – за точния момент – верния човек.

Това заяви с категоричен тон лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията.

Ще излъчим премиер, който ще е гордост за България, поясни той и го описа: Умен, красив, интелигентен, многоезиков, с чувство за хумор, много повече от „Промяната“.

И добави: Тези, които ще подкрепят правителството, ще имат свои министри.

20 министри отстъпвам, за да имаме правителство. Каква друга отстъпка, коментира той.

Избори през август и без бюджет, са катастрофа, обърна се той към партиите в Народното събрание.

Изборът ни за премиер е абсолютно за точния момент – това, което българите очакват. А те очакват да се тури ред в хаоса, да заработят еврофондовете и Плана за възстановяване, очакват Шенген да тръгне, очакват правосъдната реформа, добави председателят на ГЕРБ.

По думите му сега хаос има и в правосъдната система. „Радев е абсолютно прав, че страхът на партиите да се запазят, е безотговорен. Съзнаваме цялата отговорност, съзнаваме, хейта, който ще отнесеме. Затова се обръщаме към втората партия“, каза Борисов.

Той отсече, че са твърдо решени да направят правителство, каквото и да им коства това.

„България вече изглежда най-зле от всички държави на Балканите. Нашият премиер ще е човек, който може да изведе икономиката, индустрията, модернизацията на нива, каквито всички ние очакваме. Не ни интересуват нито квоти, нито места. Ако те искат – това се договаря. Не може нито само едната партия, нито другата, ако ще правим с ППДБ. Ако това не се случи, разчитаме на другите партии и те да поемат отговорност“, изрази мнение бившият премиер.

„2 години бях като оправдание за некадърността на всички и всички се провалиха във всички сфери. За това ние слагаме мандата на масата, търсим отговорните партии, за да преведем България през това блато, в което сме заседнали“, отсече Борисов.

И сподели, че много са умували какви ще са щетите за партията. „Нямаме изискване към личностите в този кабинет – дали са партийни или експерти, ще гледаме дали си разбират от работата и дали могат да си свършат важните неща. И върху това после мисля, че с колегите от ППДБ може да постигнем и конституционно мнозинство. И това трябва да се случи и то много бързо“, категоричен е той.

„Дори и на вътрешната опозиция в партията така реши. Правителство ще има, поемаме риска, поемаме вашия хейт. Надяваме се, ако сме с вторите, това да не се случва. Ако сме с ППДБ и с програмно правителство, ще влезем в еврозоната и Шенген“, увери лидерът на ГЕРБ.

Ние сме катастрофирали, ние сме фалирали, ние сме загубили външния си облик. Взели сме решение, че няма да отстъпим от конституционното право да се случи това с първия мандат, посочи Борисов.

Какво ще се случи август месец, ако има избори? Тогава не можем да съберем дори изборните комисии, защото ще са на почивка. За 2 години я приключихте държавата. Точка. Кое от всичките лъжи излезе вярно“, попита Борисов медиите в каря на брифинга.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments