0.8 C
София
четвъртък, декември 8, 2022
НачалоИЗБОРИБорисов: Завещанието на Радев и "промяната" е дефицити от милиарди

Борисов: Завещанието на Радев и „промяната“ е дефицити от милиарди

Не знам какво още може да се счупи в държавата. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Завещанието, което остави предишният кабинет е с дефицит от милиарди, който ще бъде изплащан от нашите деца и внуци.

Следващият парламент трябва да се обедини на разумно ниво, не популистко и да обезпечи социалните плащания, здравеопазването.

Това преминава и през мерките за подпомагане на бизнеса и гражданите“, заяви Александър Иванов. Бе отбелязано, че трябва да се търси изход от „гарантирания колапс“, оставен от предишното правителство.

Следващото управление трябва да гарантира функционирането на държавата.

На форума бе заявено, че правителството на ПП се е „постарало да изгони почти всички чуждестранни инвеститори от България“.

„Няма как българската икономика в тази тежка ситуация да продължи и да се развива, а БВП да нарасне само с 2%“, бе заявено от ГЕРБ.

„Имаме драстичен срив в преките чуждестранни инвестиции, втора нулева година по публични инвестиции, които допълнително усилва негативните ефекти“, заяви Томислав Дончев.

Деница Сачева заяви на свой ред, че милион и 300 000 пенсионери ще останат без увеличение на пенсиите. „На този етап ГЕРБ е единствената, която застава зад интересите на работещите хора, която предлага мерки, свдързани с пазара на труда, с повишаване конкурентоспособността, с пазара на труда и възможностите за квалификация и преквалификация в кризата“, отбеляза тя.

„Добрата новина е, че ако не беше свалено правителството на Четворната коалиция, икономическата катастрофа щеше да бъде още по-катастрофална“, заяви Тома Биков.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви: „Аз съм човек с опит, правил съм много бюджети, но такова чудо не съм видял“.
„От няколко месеца,с тана година, ние алармираме, че всяка седмица се теглеше по половин милиард, половин милиард…, с лихви, лихви лихви, все по-високи и по-високи.

Миналата седмица изтеглиха 5 милиард на огромна лихва. Само преди няколко дни – 200 милиона с огромна лихва. Вчера, на 26-ти, международните пазари вече не ни и искат.

Нашите, българските банки, държавните ценни книжа, при положение, че държавата иска 200 милиона, те им дават само 150 и то на лихва 4,13%, което е пет пъти по-високо отколкото когато ГЕРБ теглеше заеми в ковид кризата. Изводът е категоричен – повече в България доверие няма“, заяви Борисов. „Лихвите вече са милиарди. Какви капиталови програми?! Гледам – РЗИ стачкуват за пари. Това да влезеш на такива лихви…

А искам да ви предупредя, няма едно нещо, което да съм казал и да не се е случило. Ноември-декември ще влезем в такава дългова спирала…

Това показва тотален крах на финансовата ни система. Виждате, в пъти паднаха инвестициите при Кирил и Асен заради корупцията“, отбеляза още той. Бойко Борисов заяви:

„Това, което направиха Кирил и Асен, как ще купувате газ танкер по танкер? За това трябва да има много голяма консолидация.

Ако народът не осъзнае, че трябва да действа масирано, заедно.. И че трябва да се понесе отговорността от всички, вкарали ни в тази криза.

В Ямбол, Хасково, Стралджа има бедствено положение заради нелегалните мигранти. Докато Рашков се занимаваше с измислици, мигрантските центрове се препълниха, говорим за десетки хиляди мигранти.

Преди пет години за подобно явление щеше да има бунт. А сега се случват още и още кошмарни неща“.

Лидерът на ГЕРБ изтъкна, че външна политика се прави с добри отношения със съседите. „Няма тема, по която мога да ви говоря за оптимистичен сценарий. Така че като поемете ангажимента, вие ще чуете само думата „Дайте“.

Само че при 10% данък и при тази чудовищна инфлация, при това положение на международните пазари, този, който поеме отговорността за управлението,

трябва да знае, че след два-три месеца, ако няма разбирането на народа и подкрепата на политическата класа, декември месец няма да има пари за пенсии“, заяви Борисов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments