13.8 C
София
четвъртък, март 30, 2023
НачалоИЗБОРИБорисов: Западът е с нас, защото видяха, че ние сме истинска центристка,...

Борисов: Западът е с нас, защото видяха, че ние сме истинска центристка, праволинейна, яка партия

Когато поех София, градът колабираше. Един фонтан не работеше. И все едно няма памет. Никоя партия не е правила за София толкова, колкото ГЕРБ.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който събра столичния актив в НДК.

От сутрин до вечер – вие с кой? С който победи“, каза в заключение Бойко Борисов.

„От първия ден срещу вас ще има армия от хора, които не са работили нито ден. Те не обичат България. И ако искаме да им причиним нещо лошо, трябва да им оставим София. Ще съсипят и този град“, предупреди в словото си Борисов.

„Не може шмайзера да ни стои сега, когато се води тази война в Украйна. Някой се изказал за мене – не може преди две години и сега да е едно и също“, каза Борисов, похвалвайки своите, че са подкрепили премахването на Паметника на Съветската армия.

Западът е с нас, защото видяха, че ние сме истинска центристка, праволинейна, яка партия, заяви Бойко Борисов. Според него хората вярват, че ще се направи правителство, че „този лош сън ще си тръгне“.

Когато от 300 лв. газът стана 100 лв. Сега правителството тегли от този газ, миксира го, за да им прикрие далаверата. А какво стана с бензиностанциите, помните ли? Отидоха младежите – снимаха ги и ги заплашиха с 5 години затвор. И какво се получи? С милиарди дотираме бизнеса, дотираме и веригите, а цените отидоха в небето. И хората обедняват. По пътя на трънската логика, щом обедняват – значи при нас са били по-богати, заяви Бойко Борисов.

Както и вчера в Разград, Борисов цитира съобщение от БНБ, че растежът на БВП ще се забавя.

„Забелязвате ли, че ПП-тата и ДБ-тата ги няма? Защото гледат цифрите. И почват да ни подготвят, че нямало да има правителство. Календарът на плащанията е, че може да се наложи нов дълг, за да се покрият плащанията“, продължи Бойко Борисов.

Рязане, стягане на колана до дупка – това са направили Кирил и Асен, с подкрепата на Христо, продължи Борисов, анализирайки последното съобщение на централната банка.

„БНБ очаква търсенето на стоки да се влоши. Въпросът е дали ще се намери някой, който да се нагърби за шест месеца да изправи държавата и да понесе отново пасивите. Няма проектозакони на МС, свързани с еврозоната, когато са били Кирил и Асен“, посочи Бойко Борисов.

„Нашите конкуренти от ДБ са се финансирали нагло, брутално от „Нексо“. Дали на жениците пари и те ги превели. Кой по медиите чу за това?“, възмути се лидерът на ГЕРБ. И поиска всички в залата под 40 години да вдигнат ръка. „Тук имаме армия млади хора, по-млади от Кирил Петков“, посочи той.

„Днес в общинския съвет станахте свидетели на това дали има ляво и дясно и кой срещу кого е. Мая Манолова откъде щеше да бъде? А ДБ я подкрепяха за кмет на София“, каза още Борисов. Той имаше предвид гласуването в столичния съвет по премахването на Паметника на Съветската армия от Княжеската градина. Манолова протестираше срещу това пред общината. Вътре в залата ГЕРБ – СДС и ДБ гласуваха за премахването.

Срещата откри зам.-председателя на партията Томислав Дончев.

„Въпросът е кой излъга децата? Кой им обясни, че България може бързо да се развива без лидерство. Че има някакъв вълшебен начин нещата да се случат изведнъж. А какво получихме – хаос, липса на отговорност, чудовищна инфлация. Две години в България не се строи, в България няма свежи европейски пари. Как се лекува тази болка? Ние претендираме, че знаем рецептата. Лидерство, ясна посока и отговорност – ние претендираме, че това го няма в необходимата степен в другите партии“, започна Томислав Дончев, критикувайки по същество „Продължаваме промяната“, без да ги назовава.

„Няма държава, която да е забогатяла от трупане на нови дългове“, каза още той.

Единствените, които имат силата и експертизата да направят съдебна реформа сме ние, категоричен бе той. Томислав Дончев подчерта, че служебните правителства имат къс хоризонт и затова не могат да провеждат инвестиционни политики.

Ние не сме регионална партия. Ние претендираме да представляваме целия народ. За нас е от огромно значение да имаме подкрепа тук, в центъра на София, в малко село в балкана, в Шумен, посочи той.

България има нужда от редовно правителство, категоричен бе следващият оратор – лидера на СДС Румен Христов. Без ГЕРБ – СДС едно правителство ще бъде нефелно, категоричен бе той.

За разлика от някои политически шарлатани, ние сме хора отговорни, заяви Георги Георгиев, председател на СОС. И изтъкна, че са построени 57 км метро – цял подземен град.

„Нямам съмнение, че ние сме хора, които заслужават доверие. Град и държава се управляват с опит“, подчерта Георгиев.

Шест месеца бяхме подложени на системни унижения от правителството на „Продължаваме промяната“, посочи председателят на СОС Георги Георгиев. Тези хора наказаха почти 2 милиона души за това, че гласуват за нас.

„Единственото нещо, което е управлявал г-н Борис Бонев е колата, която му купила майка му. Няма нито ден трудов стаж, иска първата му работа да е кмет на София“, посочи Георгиев, хвърляйки мост към местните избори наесен. Борис Бонев от „Спаси София“ вече заяви, че ще се кандидатира.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments