13.9 C
София
събота, април 1, 2023
НачалоИЗБОРИБорисов: Защо не питат министър Шишков за Велико Желев?

Борисов: Защо не питат министър Шишков за Велико Желев?

Оръжейните заводи бълват 5-6 млрд. Държим се икономически, благодарение на войната в Украйна

 

Ако магистрала „Хемус“ беше лесна за правена, Тодор Живков щеше да я направи не само до Правец

Аз няма да съм повече премиер и не ми пука какво ще кажат, но като гражданин съм възмутен на медиите. Създават внушения, канейки министър Шишков и не задавайки никакъв журналистически въпрос за Велико Желев. Всяка сутрин този красавец Шишков е по телевизиите

На вас прави ли ви впечатление как правят други кампанията. Как пълнят зали, как си правят политиките. Те знаят, че ГЕРБ побеждава ПП навсякъде.

ГЕРБ ще направи всичко възможно след 2 април да има правителство. ПП са в същата ситуация, в която ние бяхме преди 2 години – всички можеха помежду си (да се коалират), но не искаха с ГЕРБ. Сега всички можем помежду си, но никой не иска ПП. Това е патова ситуация.

 

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Плевен, където продължава предизборната му обиколка. В залата има повече от 600 човека.

 

„Област Плевен е една от най-тежко пострадалите в цялата страна. Не искам да се спирам на левчето, което крадяха. Чудовищната инфлация… Ние ще сме първа политическа сила с резултат, който да ни даде самочувствие“, каза от трибуната водачът на листата на ГЕРБ-СДС Пламен Петров.

 

„Ще ви кажа няколко лицемерни неща. Магистрала „Хемус“ щеше да е готова, ако ГЕРБ беше на власт. А те не работеха, само разплащаха. Много порочните процедури за инженеринг е на второ място по лицемерие. Цяло лято и есен тази година една дупка няма да има кой да запълни. Никой в 50-годишната история на България не е оставял страната без пътна поддръжка. Те това успяха да направят“, разгневи се Николай Нанков. Според него през тежките зими са се разходвали около 80 млн. лв., а ПП само за два месеца са изразходвали 158 млн. лв. без да има сняг. За година и половина „Промяната“ спрели плащанията към бизнеса. А за 2 г. нямало нито един ремонтиран километър.

„Ние сме обеднели 4 пъти. Това показва тоталния провал на всички управляващи за тези 2 г. Защо намалиха мандатите в Плевен. Защото районът обезлюдява. Ако беше лесна магистралата за правене, Тодор живков нямаше да я направи само до Правец“, каза от трибуната Бойко Борисов.

Вие сте три пъти по-бедни, от тази страна на планината. Затова ви взимат мандатите. Защото сте незначителни. Пуснеш БТВ – Шишков. Снощи се прибирам – пак Шишков. Един красив, а нито един журналистически въпрос към него. Как не ви е срам?Как може да не питате какви пари е дал на тази фирмата? Но съм възмутен – една – другата. Красавец, непостроил нищо. Дупка-яма. Призовавам за пореден път Радев да изкара бюджета и финансовото състояние на страната. То е в катастрофа. Уважаваната Лена Бориславова казва, че ГЕРБ страхували хората. Не е вярно. Те знаят, че ГЕРБ ги бие. Една госпожа вчера пуснала за нов „Магнитски“.

 

Вчера помолих нашите хора да попитат американското посолство да попита има ли право да уведомява която и да е политическа сила за подобни неща.

 

Според Борисов Кирил Петков винаги се обърква. „Затова ги няма. Затова се скриха зад Лена Бориславова сутринта“, каза лидерът на ГЕРБ.

„Предполагам, че искате да чуете и нещо оптимистично. Хубавото е, че Плевен е с най-много лекари на глава от населението“, пошегува се той.

„Хубаво е, че вчера Слави Трифонов се е извинил за Руди Гела. И ние имаме за какво да се извиним. Но, като гледам листата, е добре. Без „Хемус“ Северът няма никакъв шанс“, каза Борисов.

Радев и служебния министър-председател да покажат какво има в портфейла, призова той.

Ние оцеляваме, не сме в рецесия, само заради войната в Украйна. И второто – ние сме най-големият износител на ток“, категоричен е Борисов.

Той уточни, че кандидат-депутатите в листата на ГЕРБ-СДС в Плевен са по-млади и по-умни от Кирил Петков и Асен Василев.

„Светът така е разделен, че който ви каже, че ще има АЕЦ „Белене“, ви лъже. Всичко е под санкции. Няма как да дойде инженер. Затова приехме закон и в Козлодуй ще правим два нови ядрени реактора“, каза Борисов.

Той обеща, че ГЕРБ ще направи всичко възможно след 2 април да има правителство. „ПП са в същата ситуация, в която ние бяхме преди 2 г. Всички можеха помежду си, но не искаха с ГЕРБ. Сега всички можем помежду си, но никой не иска ПП. Това е патова ситуация.

 

На Радев му е много трудно. Когато отиде някъде и знае, че няма партия, а трябва да разчита на нашия отговорен държавен дълг. Целият ангажимент е негов. Пепетата му скачат. Той, за да им угоди, праща Шишков по телевизиите. Жал ми е за хората. Днес е събота и вместо да си готвят манджите, те са дошли на партийно събрание“, каза лидерът на ГЕРБ.

Той уточни, че от София до Плевен имало поне 20 билбордове на „Има как“ и само 1 на ГЕРБ. „И се сетих за Нексо, това не е ли купен вот. Залели са всичко с билбордове. При мене като дойдат за пари, нямаме“, обясни Борисов.

„Много обичам да се забавлявам като гледам телевизия. Идват и ги питат за какво ли не. Но не и да поискат поне на хартия да донессат проект за мостове, тунели. Едни репортажи правят и съобщават как днес Еконта, как му беше името на човека, пуска нов ферибот. Кирил Петков излита със самолет до Скопие. Един полет и няма повече. Наивният народ ги гледа. Ние сега трябва да мислим само как да оцелеем. Еконта знае защо влезе в политиката. Влезна в пощите, направи каквото можа и всичко му е наред“, завърши Борисов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments