17.8 C
София
понеделник, май 29, 2023
НачалоНа фокусБорисов за Гешев: Не съм му предлагал посланически пост, не съм спирал...

Борисов за Гешев: Не съм му предлагал посланически пост, не съм спирал Барселонагейт

„От изказването няколко неща мога да отбележа. Аз не чух нито Румен Радев, който се гордее, че не му подписах указа. Не чух Христо Иванов, не чух Атанас Атанасов, не чух Кирил Петков, не чух Асен Василев, не чух „Възраждане“, не чух БСП, не чух ДПС, не чух ИТН и кой ли не още. Само аз съм му виновен“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Нито съм говорил, нито на прокурор съм се обадил, който и да е било. Освен на него, когато стана атентата, за да изразя съчувствие, загриженост и молба да намерят извършителите, съчувствие към семейството му, защото този, който си позволи да плаши семейство, той е боклук. А да наречеш избраниците на народа политически боклук, също не е коректно“, каза Борисов. Той се бил обадил на Гешев „в първите минути след атентата“.

„Махането на Гешев става от Висшия съдебен съвет и какви процеси са текли там, кой се е обаждал. Аз на никого не съм се обадил, с никого не съм разговарял, на никого указания не съм дал. Единствено разговорът ми с него беше да му изкажа пълно съчувствие, подкрепа най-вече за семейството му в първите минути, дето се вика, като разбрах за атентата“ каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ отрече да е предлагал на Гешев посланически постове, както той заяви по-рано днес. По думите на главния прокурор са му били предлагани позиции в Израел и Турция.

„Като какъв и в каква позиция ще предложа посланически пост?“, попита реторично Борисов и обясни, че те се одобряват и подписват от президента.

„На нито един прокурор или съдия не съм се обаждал. Никакви листчета не съм пращал и никакви предупреждения не съм изпращал, защото не сме в тази позиция. В същото време аз още повече съм убеден, че законите, които казахме, че ще приемем, трябва да бъдат приети“, каза Борисов.

Той обясни, че е още по-убеден, че има „сили“, които като видят, че може и да се състави редовно правителство, „се задействат със страшна сила“.

„Витаят. От къде да ги знам кои са, но това са фактите. Ето, аз ви казах – 2-3 години се иска оставката на Гешев от всички политици. Когато госпожа Габриел повтори, че законите и оставката са първи в нейната програма, ние станахме лоши. И всички опорки, че някой ни е покривал, се оказаха грешни“, каза Борисов.

Той отрече да се е обаждал на човек от провинцията, както разказа Гешев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments