Борисов: Изборите зависят от президента Радев – да няма злоупотреба с машините

0

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се появи изненадващо в Бургаско. Заедно с него са водачът на листата в областта Жечо Станков, вторият в листата Любен Дилов-син, както и председателят на Младежи ГЕРБ Георг Георгиев. Борисов се срещна с представители на украинската общност в района, като обяви, че се надява войната в Украйна да свърши по-бързо. „Първо да свърши войната, след това всички ще инвестираме в тази дружба“, отсече Борисов. С помощта на ГЕРБ 44 деца от най-засегнатите райони в Украйна вече са в България, където ще бъдат на детски лагер.

„Изборите зависят от президента Радев – дали ще бъдат честни. Ако направят същите далавери с машините, какво значение има какъв ще е резултатът. Ако така продължи да пада цената на нафтата и бензина, означава, че сме били прави, че от България се изнасят огромни суми – 30 млн. лв. на ден. Виждате, че 30 дни откакто ги няма Киро и Асен, нафтата и бензина пада всеки ден. Ако така продължават да излизат наяве далаверите им, при това големи далавери… 30% е паднала цената. Кое се е променило? Няма ги от „Промяната“, каза Борисов. „В сряда ще извадим лъжите им за Брутния вътрешен продукт. Всичко лети надолу при тях. Нагоре само вървят инфлацията и задлъжнялостта“, отсече лидерът на ГЕРБ. Той разказа, че на форума в Германия са му обяснили как по негово време България е била отличникът на Европа с най-нисък външен дълг, а сега дългът расте стремглаво нагоре.

„Трябва да се опитаме да нормализираме нещата. Старият модел не можем да го върнем вече. В България официалната инфлация е 2 пъти по-голяма от тази в Европа. Произвеждаме всичко. И като ги слушам – толкова брутални, толкова самонадеяни. Не им стигнало времето. Добре, че ги свалиха, че ако бяха изкарали още 2-3 месеца, нямаше да има какво да яде народът“, негодува Борисов. „Реалният живот всеки ден опровергава тях и потвърждава казаното от нас“, категоричен е лидерът на ГЕРБ.

„Не очаквах толкова да са счупили държавата. Ако народът знае реално какво са правили тези хора, какво са причинили, това е все едно да минеш през тези солници, да ги разбуташ и да искаш пак да се произвежда нещо. То е счупено, та счупено. Изборите ще си дойдат и ще минат. Въпросът е как да стабилизираме държавата. Това е най-важното“, заключи бившият премиер. „В Украйна ще е по-ниска инфлацията, защото те имат само един агресор – Путин. Ние тук имаме двама – Киро и Асен“, отсече той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук