22.3 C
София
четвъртък, септември 21, 2023
НачалоНа фокусБорисов: Имаме слаб земеделски министър, а икономическият го няма

Борисов: Имаме слаб земеделски министър, а икономическият го няма

„От времето, когато аз съм бил премиер, този бранш е получил над 30 млрд. лева. Грешката на Денков е в квалификациите. Имаме слаб земеделски министър, икономическият го няма. Моят съвет е да забравят лошите думи, да седнем на масата. Правителството е длъжно да помогне на този сектор с нови пазари“, това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Албена, където открива форум на Европейската народна партия.

„Когато си получил такива пари не може да заплашваш, че ще бутнеш държавата. Да седнат на масата и да говорим“, каза Борисов по повод протестите на зърнопроизводителите.

„Сядаме, разбираме се, помагаме, след това се прегръщаме. Ние сме правителство. Призовавам да седнат да решат въпросите. Парламентът направи това, което вчера направи и ЕК“.

„Използвам момента да благодаря на колегите Кирил Петков, Христо Иванов, Делян Пеевски, че направиха всичко, за да може ЕК да свали мониторинга над България“, заяви той.

„Кандидатът за кмет на Варна ще е Иван Портних“, обяви Борисов и отказа да съобщи името на този за София.

На въпрос кога ГЕРБ ще обяви кандидатурата за столичен кмет, той отговори: „Когато си поискам“.

В петък Борисов заяви, че ще обяви кандидата, когато свърши ретроградният Меркурий.

Двама от спряганите за кандидати за кмет, Росен Желязков и Кристиян Шкварек, отрекоха спекулациите.

“Не знам откъде ви хрумват такива новини или може би на колегите народни представители, които си правят сказки от парламентарната трибуна. Не, не съм аз кандидатът за кмет”, каза Желязков от столицата на Албания, където беше на официална визита в петък.

„С мен такива разговори не са водени. Съжалявам, че ще попаря ентусиазма ви. Не съм аз. Успокоявам ви“, заяви в събота Кристиян Шкварек.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments