26.8 C
София
сряда, септември 14, 2022
НачалоИЗБОРИБорисов и ГЕРБ обясниха в какви срокове ще извадят България от кризите

Борисов и ГЕРБ обясниха в какви срокове ще извадят България от кризите

Борисов даде инструкции към съпартийците си да представят плана за възстановяване на всички кризи, разработен от ГЕРБ, ежедневно пред избирателите по време на предизборната кампания. „Хората видяха цените на храните и бензина, чудовищната инфлация, обеднявнето.. Те го знаят, искат надежда да им дадете. Не може да дадем надежда, че ще увеличим това и това, а как държавата ще изкара пари как ще се вдигне БВП, какъв ще е растежът и най-вече с какви инструменти“, обяви експремиерът. Той добави, че планът ще бъде качен в интернет и където може, ще бъде подобрен – „това не е библия не е коран, но е документ, който показва в какви срокове по какъв начин може да извадим България от кризата“. „Това ще говорите на хората“, обърна се към своите Борисов.

България от две години е в политическа криза, към която се добавят липса на готовност на партиите да работят по между си и нарушен диалог, отбеляза Томислав Дончев. Парламентът не беше в състояние да приема качествени закони и да формира стабилна мнозинство. Дончев не пропусна и руската инвазия в Украйна, която допълнително наруши средата за сигурност. Бюджетна криза, два пъти по-висока инфлация от тази в еврозоната.
ГЕРБ ще изпълнява съвестно ангажиментите си без значение дали е в управлението или в опозиция. А те са справяне с кризите, преход от тях към възможност за решение. Наред с това от партията ще държат на отговорността, опита, експертизата и лидерството.
Дончев обеща, че партията ще направи всичко възможно да възстанови диалога между политическите сили.
Делян Добрев определи енергетиката като най-належащата сфера, която има нужда от решения, заради
10 кратното увеличение на цените на газа и тока и двойното увеличение на цените на горивата. Когато бизнеса има спокойствие за цените на енергоносителите, той не вдига цените, допълни още Добрев.
https://gerb.bg/files/useruploads/Programa%20GERB_1.pdf

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments