15.1 C
София
събота, октомври 23, 2021
НачалоИЗБОРИБорисов: Кацаров по заръка на Радев дава отсрочка на сертификатите, заради втория...

Борисов: Кацаров по заръка на Радев дава отсрочка на сертификатите, заради втория тур на президентските избори 

В началото на днешната пресконференция на ГЕРБ Борисов поиска да види сертификатите за ваксинация на всички журналисти в залата. „Народът сам си избра хаоса и юмрука. Станах свидетел на един мрънкащ и отчаян човек, пратен от диктатора Радев, чакащ втори мандат, да се оправдава“, така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира пресконференцията на здравния министър.
Заповедта на Кацаров, продиктувана от страха на Радев, остави българите под огромна заплаха за следващите 4 седмици, продължи Борисов. Той определи ситуацията като пълен хаос и противоречие между министрите, когато сутринта зам.-здравен министър казва, че до месец трябва да се ваксинират учителите и служителите в държавната администрация, а образователният министър казва, че ако това стане ще останем без учители.
„Защо се дават 4 седмици отсрочка, защото съвпада с втория тур на президентските избори и ще струва хиляди човешки животи. Ще излъжат хората“, възмути се Борисов, че в момента се подлъгват хората само и само да минат президентски избори. Виновните са високата смъртност са Стойчо Кацаров и Румен Радев, категоричен е лидерът на ГЕРБ.
Българският сертификат ще важи за Хасково и Каспичан, но не и за Европа, каза още Борисов. Той отговори и на обвиненията на Асен Василев: „По пътя на Копринката са минали 4 милиарда лева, ако слушаме думите на бившия министър Асен Василев, че на година се крадат по 8 милиарда лева“. Децата станаха жертва на Кацаров и Радев, а родителите им не могат да отидат на работа. Фирмата на Кацаров одитора лабораториите и сега ще плащаме на тях за тестове. Тошкова исках да има правителство и спокойствие, но не виждам как всичко ще се възстанови, след тях следва потоп, обобщи Бойко Борисов.
От ГЕРБ обмислят да сезират европейските институции, че България си играе със зеления сертификат. Това е документ, а не амбалажна хартия, допълни д-р Костадин Ангелов. Българските граждани, които са били диагностицирани или под карантина с коронавирус с антигенен тест, нямат право на европейски сертификат, а само тези с PCR. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments