17.8 C
София
понеделник, май 29, 2023
НачалоНа фокусБорисов: Кирил и Асен да се дръпнат, не са приемливи кандидатури

Борисов: Кирил и Асен да се дръпнат, не са приемливи кандидатури

Кирил Петков и Асен Василев са неприемливи кандидатури за министри, стана ясно от коментар на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в парламентарните кулоари. Той уточни, че ако ПП-ДБ все пак ги предложат, партията му ще даде свои имена, на знакови фигури. Първоначално Борисов не искаше да коментира имената, които вече се появиха като варианти и предположи, че това е „изпускане, за да ги чекират“.

„Ако считаме, че финансите на държавата са в добро финансово състояние, и този, който го е причинил, трябва да е министър – тема на разговор е. Ако считаме, че Атанасов, с всички служби на МВР, БОП, Гранична полиция, вътрешна сигурност, плюс службите, ДАНС, цивилно, военно разузнаване – това е абсолютно неприемливо за нас“, обясни Борисов. И добави, че в такъв случай естествено ще искат да има хора и от ГЕРБ в кабинета. „Ако те участват в правителство, ние ще предложим знакови наши фигури – Томислав Дончев, Делян Добрев и подобни“, отсече Борисов.

„Като не искат да направим компромис, ще продължим да работим по програмата и ще направим добро за страната – поне да извадим служебното правителство да се гърчи как без парламент да прави бюджет“, добави той.

А ако не получат имена – ГЕРБ ще се обърне към „другите, които си имат имена – ДПС, БСП, ИТН и „Възраждане“. Ако те са приемливи за тях и ние ще говорим за другите. „Ако отиваме на избори – преди това да имаме бюджет. Това сме длъжни да го направим с ПП-ДБ. Поне едното да направим, ако имаме бюджет и програма, ако изчистим емоциите, ще се разберем и за физически лица“, настоя лидерът на ГЕРБ.

Той обаче призна, че от инат може и да има проблем с кабинета, дори и да има управленска програма. И цитира вица, според който в ада само българите не ги пазят дяволи, защото сами се теглят надолу в казана.

Борисов подчерта, че след дебата във финансовото министерство вчера е станало ясно, че финансите в държавата са в много лошо състояние. „Опитите да се върне бюджета отново на служебното правителство не е правилно, а е дори подло и безотговорно. Тогава президентът с пълно право може да ни нарича шарлатани, безотговорници, каквото и да каже все ще е правилно, заяви лидерът на ГЕРБ.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments