15.8 C
София
сряда, септември 8, 2021
НачалоНа фокусБорисов: Когато се обяви дали изборите ще са 2 в 1, ще...

Борисов: Когато се обяви дали изборите ще са 2 в 1, ще решим за кандидат за президент

Бойко Борисов излезе с призив към „Има такъв народ”. Той подкани депутатите на партията да излязат от пленарна зала, заедно с ГЕРБ, „за да не се гласуват глупостите за бюджета”. Коментарът му дойде във връка с актуализацията на бюджета и случващото се в Народното събрание около гласуването на държавната сметка.

„Хайде да излезем двете партии заедно от парламента. 128 депутати като излязат, не могат да приемат нито една от тези глупости. Но вие казвате, че подкрепяте Радев и неговата актуализация. В същото време, когато другите партии правим предложения, излиза, че се сгодяваме. Ако сте искрен, г-н Йорданов, ако не – през това време ще направят всички бели”, обърна се Борисов към ИТН и председателя на парламентарната им група Тошко Йорданов.

Бившият премиер обясни още, че ГЕРБ ще остане в зала, ако от ИТН не се съобразят с предложението му. „Разбира се, че ще стоим. Все някой трябва да влива разум и да обяснява какво ще се случи след това. Защото те няма да напуснат”, каза той.

„Юмрукът на Радев роди партии коалиции, които не разбират материята. А материята е, че бюджетът е най-важният политически закон. И той се изпълнява от правителство с мнозинство. Искат да угодят на диктатора Радев, който изви ръцете на парламента и да актуализират бюджета. Забележете – актуализира се този от миналата година“, каза още лидерът на ГЕРБ за събитията около бюджета.

„Помните ли обвиненията за 50-те лева, които давахме на пенсионерите? Те сега отидоха на 120 лв. плюс процентното увеличение. Пенсиите станаха колкото минималната работна заплата. Днес, между другото, беше най-разумното изказване на Йорданов – каза, че няма приходи”, посочи Борисов.

„Това, което се прави в момента, е само в угода на Румен Радев – за да си спечели изборите и следващото правителство трябва политически да се самоубие, като намали всички тези разходи. А той само да излиза и да обяснява колко е било добро служебното правителство. И отново хаос и еднолично негово служебно правителство. Това е целта, няма друго”, смята той.

По думите му след направеното сега трябва „да забравим за еврозоната”. „Това ви го гарантирам, защото аз и моят екип сме вкарали България в чакалнята и в Европейския банков съюз”, категоричен е Борисов.

Според него България ще получи наказателна процедура за дефицит. „Какво следва от това? Правителството, когато ще дойде, трябва в рамките на една година да ореже разходите и да се самоубие. Това прави Радев в момента – самоубива следващото редовно правителство. Ако другите партии не го разбират, аз в такъв „годеж” няма да вляза”, защото съм изживял това с постната пица на Дянков, когато фалираха КТБ”, добави лидерът на ГЕРБ.

Той коментира и ваксинационната кампания. По думите му Кацаров и Радев са „проспали” златните месеци за ваксинация. „Както виждате – никъде нищо няма да се затваря. Само България ще затваря. Защото Кацаров си отива на море. Радев вместо да даде пример как се ваксинира… Даже не знаем имунизиран ли е, или не”, добави Борисов.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че кандидат-президентската двойка на партията ще бъде обявена, когато се насрочи дата за следващите предсрочни парламентарни избори, защото ако изборите са 2 в 1 кандидатът ще е партиен, а ако са в различни дата ще се търси надпартийна и обединителна фигура.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments