22.8 C
София
вторник, юни 6, 2023
НачалоНа фокусБорисов: Който плати 3 сметки за ток, го разследват за пране на...

Борисов: Който плати 3 сметки за ток, го разследват за пране на пари

„Който си плати 3 сметки за тока, вече ще го проверяват за пране на пари, защото не можеш да си платиш три сметки накуп“, каза в Стара Загора на гости при митрополит Киприан бившият премиер Бойко Борисов, съобщава сайтът „Трибюн“.

Той коментира наболелите теми – цена на тока, газа, бензина и храните като подчерта, че е немислимо църквите да не могат да си платят енергията.

„Властта се дава от Бога. Без Бога нищо не става“, подчерта лидерът на ГЕРБ. Той припомни какво е направила партията и обеща, че ще продължи да се бори цената на тока да не пречи на нормалното функциониране на черквите: „За Рилския манастир, като игуменът видях как се вайка за 28 хил. лв. ток. Ние предложихме на храмовете затова да им фиксираме цената на тока. Отхвърли се предложението в комисия, в понеделник пак ще го внесем“, каза той.

Към храмовете се добавят и общините – градини, домовете, читалищата: „Всичко е в пъти нагоре. Вярно, че е много важно да работим със Северна Македония. Но основната ни цел сега е да работим, защото буквално на всеки българин му вадят от джоба“.

Той заяви, че горивата, газа, тока и хранителните продукти са скочили драстично: „Само за няколко месеца токът отиде в пъти-пъти-пъти повече, отколкото беше при нас. Ще продължаваме да се борим за вас. Няма да имате повече пари за строителство и ремонти. Това, което успяхме да направим, пак не е малко. Ще се борим докрай да регулираме цената на тока“, обясни Борисов.

Той се пошегува: „Този полилей може да го загасиме, направихме снимките, да не хабим тока“.

Борисов разговаря за ремонта на камбанарията на църквата в Шипка. Оказа се, че за довършването на обекта са нужни още пари – около 170 хил. лв. Той бе категоричен, че в момента не може да направи така че държавата да помогне.

„Като дойде ден да зависи от нас, темата ще бъде решена“, обеща той. Лидерът на ГЕРБ все пак обеща да търси начини да помогне – с пари от партийната субсидия, дарения от депутати или по линия на кметовете.

„ГЕРБ е мощна, стройна партия. Няма да оставим така“, обеща Борисов.Киприян обясни, че осветлението на цялата митрополия е било 700 лева е станало 3 600 лв. „Газовото отопление ще бъде 45 хиляди лева, а миналата година се топлихме за 15 хиляди. Мислим да минем на пелети, защото е по-евтино. Църквите са със спряна газ“, подчерта той. Борисов отново подчерта, че може да се разчита на тях.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments