15.3 C
София
събота, септември 30, 2023
НачалоНа фокусБорисов: Колегите трябва да поработят малко върху не-коалиционната си култура

Борисов: Колегите трябва да поработят малко върху не-коалиционната си култура

„Аз мисля, че колегите трябва да поработят малко върху не-коалиционната си култура“. С тези думи от кулоарите на НС лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на призива, който съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков отправи по-рано тази сутрин да подкрепят искането му за връщането на пристанище „Росенец“ под контрола на държавата.

По думите на Борисов той е научил от медиите за соловата акция на Петков и ген. Атнасов, с които до късно снощи са обсъждали именно тези свои действия като партьори в управлението на държавата.

„Вчера имахме доста дълга среща с Кирил Петков, Асен Василев, Мария Габриел и др. относно тези важни политически решения. Предложението беше на нас, ДПС и ДБ, относно не само „Росенец“. Такива важни решения именно показват способността на една не-коалиция да взима важни решения в полза на държавата. Днес трябваше да внесем това всички с подписите си тези решения“, разкри детайли от вчерашната среща Борисов.

Той подчерта също така, че идеята на ГЕРБ, ДБ и ДПС е била да се разшири обхвата на предложението. Вчера са обсъждали освен премахване на концесията на „Росенец“ държавата да поеме и транспортните тръби и да се въведе фигурата на особен управител, което означава държавата да поеме напълно контрола над тази дейност.

„Яростна съпротива имаше от ПП относно тръбите и особения управител. И сега чувам по телевизията как Кирил Петков ме призовава да го подкрепя за нещо, за което вчера ние сме спорили колко по-голям да му е мащабът. Но, да речеме – млади са, учат се. Ще се научат на не-коалиционна култура“, отговори отново в свой стил лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той разказа пред журналистите в НС, че вчера са завършили и управленската програма и предстои следващата седмица да бъде подписано споразумение между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments