5 C
София
понеделник, октомври 25, 2021
НачалоНа фокусБорисов: Контрабандата върви по "пътя на Копринката"

Борисов: Контрабандата върви по „пътя на Копринката“

Виждате колко трудно става. За Нова година токът ще стане над 500 лв. при Радев. Виждате колко струват и строителните материали и не разбирам колко малоумни са тези хора. Ако ние управлявахме днес и строителите бяха отпред, щях да им дам ясен знак да си изпълнят договорите в срок, защото при днешните цени – поскъпване с над 30%, ще фалират. Затова трябва бързо да строят и да свършат работата на държавата. А те ги карат да не работят, а да стоят да протестират без пари. 800 млн. лв. сложихме в отделна сметка, за да разплатят това, което сме започнали, но ги взеха. Всичко, за което сега протестират, беше приготвено, но Асен Василев го взе, за да се похвали, че имал повече пари в бюджета. Ако и вашите пари за стадионите не бяха в отделна сметка, и тях щяха да вземат.

А ни обясняват, че ние не сме взели мерки за кораба, какви мерки? Да чакаме някой да се удари в скалите ли? 30 дни го гледат как потъва. Какъв кораб да сме купили да стои на пост и да чака някой пиян да се удари? Да бяха викнали от Ротердам кран и да са се оправили. Но май не се знае товара какъв е, защото пътя на Копринката го знаете и откъде минава – през с. Труд. Но тях ги разбрахме“. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Пловдив, където е водач на листата на партията за парламентарните избори. 

Борисов отново е в града под тепетата за среща с фенове на Локомотив и Ботев Пловдив. С него са кметът на Пловдив Здравко Димитров и вторият в листата на ГЕРБ в града Иван Тотев. Тема на обсъждането са спортните бази в града. По повод конгреса за избора на шеф на БФС той заяви, че е най-добре да работят всички заедно, за да върви напред футболът. Той като премиер е осигурил финансиране на детския спорт, за да могат всички деца да спортуват, да имат екипи и да се развиват, а не само тези, чиито родители имат пари.

Според него е най-добре кандидатите за БФС да намерят общ език и политиката да не се пренася във футбола, защото там омразата и разделението са много големи.

Борисов коментира пред актива на ГЕРБ сериозните проблеми в обществото, растящите цени, войната с коронавируса и финансовото състояние на държавата.

„И цената на газа изпуснаха, но дали в Кремъл или Вашингтон, тръбите ни бяха пълни с газ и кранчето е в България. Е, много ли съм умен? Че мина през България, а не през Гърция и Турция. Докторите също ще протестират. Пловдив и София вече сме в червената зона и отиваме към тъмночервената. Вчера и днес над 200 починали българи, а мерки няма. Бизнеса също не се компенсира. Легла няма в болниците, а те не правят нищо за ваксинацията. България намалява с по 200 души на ден! Това е като на война. В Афганистан не умират толкова. И нищо не правят, все едно нищо няма. Водещите по телевизиите и те не говорят за това. Спецов разпитват, който измамил, продал куха фирма с дългове, а те мазно го разпитват. Виждате и по света са пълни стадионите, а ние затваряме. При нас беше обратното – в Европа нямаше публика, а при нас имаше“, посочи лидерът на ГЕРБ.

567 лв. е токът вече и затова гледайте да играете на обяд, че няма да може да си платите сметките. А при нас беше 70 лв. на регулиран пазар. Е ние ли сме лошите? Той е невинен за всичко ли – кораба, газа, тока, 6 месеца му е вече служебното управление. За ковида даже иска да ни обвини, че Стойчо Кацаров правеше реформата в здравеопазването“, каза Борисов.

Общинари от града се оплакаха от нови полицейски репресии на МВР.

„Паникьосани са! Онзи ден им показах, откъде върви контрабандата и „Пътя на Копринката”, през село Труд, сега са в шах, колко зная. Панически им носят торби нагоре-надолу. Толкова много пари има в този път. Сега са в шах, Радев не знае на кой свят е. Ще видим дали няма да има след време отбор от Шампионска лига там. Нямам против селото, но просто да си знаете“, каза той.

 

Преди няколко дни Борисов намекна за схема с контрабанда, минаваща през Пловдив за София. Той нарече аферата с трафик на гориво извън страната „Пътя на Копринката”. И заяви, че ставало дума за „чудовищна контрабанда“. Сега Борисов припомни за нея, след като му беше съобщено, че човек от листите на ГЕРБ в Пловдив е викан в Шесто районно и е каран да подписва декларации. Той обаче отказал. Цялата партийна организация се организирала и щели при всеки опит за сплашване да се реагират.

Според Борисов служебното правителство налагало данъчен тормоз над хора от ГЕРБ.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments