19.8 C
София
петък, юни 9, 2023
НачалоНа фокусБорисов към ПП-ДБ: Кажете на избирателите, че ДПС е по-приемливо от ГЕРБ...

Борисов към ПП-ДБ: Кажете на избирателите, че ДПС е по-приемливо от ГЕРБ и правете коалиция

Днес предстоят още срещи на експертните екипи по секторни политики между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. За това съобщи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Целта е да се направят точни разчети за това, което е възможно да се направи.

Той отново призова ПП-ДБ да представят своя проект за кабинет с втория мандат, като подчерта, че най-добрият вариант остава партньорство между първите две сили в 49-ия парламент

Борисов коментира и разговорите за съставяне на правителство:

„Дори няма смисъл да се говори за квоти, ако се стигне до такъв кабинет. Най-доброто от двете партии – и политическо, и експертно. Щото нашите експерти станаха политици. Така би трябвало да изглежда. Но ако имат сериозно намерение да направим кабинет. Ако нямат, това е – вече бих го нарекъл – изнудване. Няма да ви кажем нищо, вие – провалете си първия мандат, скарайте се с всички останали, та да можем ние след вас да минем и да говорим с тях“.

„И докато ние отказваме да преговаряме с всеки друг, считайки че в този парламент, в този мандат – първи или втори, коалиция между двете партии ще е най-доброто управление на България, те продължават да ми говорят за другите. Другите имат имена. Значи ДПС е по-приемливо от ГЕРБ. Кажете го на вашите избиратели. И аз ще се съглася. Направете си коалиция и управлявайте. Но да шикалкавят с плаващи мнозинства, с подобни глупости – това е само хора, които не знаят как се управлява държавата“, каза още лидерът на ГЕРБ.

 

Днес предстоят още срещи на експертните екипи по секторни политики между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. За това съобщи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Целта е да се направят точни разчети за това, което е възможно да се направи.

Той отново призова ПП-ДБ да представят своя проект за кабинет с втория мандат, като подчерта, че най-добрият вариант остава партньорство между първите две сили в 49-ия парламент.

 

Според него днешният ден трябва да се използва, за да се разгледат програмите. Борисов заяви, че програмата на ГЕРБ е по-конкретна и по-добре разписана във всички сектори. В същото време той заяви, че ще дадат шанс на ПП-ДБ.

„Заради нашите избиратели искам да им кажа, че с този подход – сутрин по телевизорите да говорят как няма с ГЕРБ, но с другите би могло, и да получават плаващо мнозинство, няма да го получат“, подчерта Борисов. Той уточни, че това е ясен сигнал, че няма да се получат нещата по този начин.

„Избягвам ултиматумите, предупрежденията, но Гюров от ПП говори по телевизорите, че едва ли не има парламент заради тях, това няма да им го спестим, защото не е вярно. Парламент щеше да има и без тях“, категоричен е Борисов.

„По цялата програма ще се осъществяват срещите, за образование – толкова пари, за иновации, наука и т.н. Имали ги парите в бюджета? Ако ги няма, като дойде бюджетът, да запишем там нужните цифри“, поясни Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че ако с ПП-ДБ се разберат по програмите, то няма значение с кой мандат ще се случи кабинетът. „Когато има програма и това дали Кирил Петков е премиер, няма значение. Те вече го признаха, че ГЕРБ-СДС е първа политическа сила с избора на председател на НС. С това, че казват как позволяват ние да ги контролираме, виждате колко е нелепо. Ако ние сме лоши, дават на лошите да ги контролират, няма логика“, каза още Борисов, след което подчерта, че няма как да не се разберат по програмите, защото там има заложени 10-12 млрд. за капиталови разходи.

„Ако ги махнем всичките, ще останат за социални. Приемаме този план и хората знаят, че една година няма да се строи нищо, така че няма как да не се разберат“, допълни Борисов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments