14.8 C
София
петък, септември 22, 2023
НачалоНа фокусБорисов към Рашков: Ела ме разпитай лично ти в четвъртък

Борисов към Рашков: Ела ме разпитай лично ти в четвъртък

ГЕРБ иска оставката на ЦИК и я сравниха с „черна кутия“, погълнала резултатите от изборите в чужбина. Причина за това е организацията на вота в чужбина. Това стана ясно на брифинг, в който участваха Георг Георгиев и Тома Биков.

Ако гласуването в чужбина беше гвоздеят на програмата на т.нар. реформаторски партии, то там видяхме най-много проблеми. Методически указания бяха дадени само два дни, преди вота. Това заяви Георг Георгиев.

В пресконференцията се включи и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който обяви, че е призован от Бойко Рашков на разпит в четвъртък. „Понеже питаш Бойко Рашков къде е – той ме призовава да се явя в четвъртък на разпит, като лидерски победител в София за „снемане на сведения“. „Да носи задължително следните документи: лична карта и т.н.“, зачете на свой лидерът на партията Бойко Борисов документа, призоваващ го на разпит. Сигурно ще ме питат защо съм ги бил лидерите на изборите, защо партията ми е силна и кога ще се откажа от политиката, предположи Борисов. Лидерът на ГЕРБ трябва да се яви в 10 часа в четвъртък в Главна дирекция „Национална полиция“.

Бойко Борисов заяви по повод исканата оставка на ЦИК: „Едно нещо искам да ви кажа – той не организира честни избори, той така уплаши така хората чрез своята марионетка Бойко Рашков, че имаме рекордната ниска избирателна активност… Вчера търсих техниците, то се оказа, че няма секции. Исках да видя техника, който пипа машината, дава картите. Понеже а  съм разкрил десетки печатници на фалшиви пари и карти за източване на банкови апарати. В Европа не случайно главният прокурор на САЩ написа благодарствени думи за Бойко Борисов. Когато държиш три бели пластики, коя пластика ти дават да вкараш в машината? Вие виждате – нали щеше по-бързо да излиза изборният резултат? Колко вече се бавят? Два дена – два процента!“.

„Не се плаша лесно, личната ми карта е в джоба всеки ден, Рашков ела ме разпитай лично ти“, обърна се лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов към служебният министър Бойко Рашков. Спецов няма ли да го питат къде е безследно изчезналия купувач на неговите фирми, а Рашков няма ли да го питат за имотите му, попита бившият премиер. Стотици милиони се изхарчиха за избори, идват и президентски, а може и да се ходи на още едни предсрочни избори, предупреди Борисов. Още едни избори и икономика ще замине, целта е да приберат Българската банка за развитие, продължи още лидерът на ГЕРБ. Ако ИТН иска да има стабилно правителство, трябваше да предложи Цар Симеон за премиер, защото на него не могат да му влияят, а и говори най-много езици, пошегува се Борисов.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments