Борисов: Месеци наред ще продължи служебното правителство

0

Месеци наред ще продължи служебното правителство на кандидат-президента Радев и това е целта. Няма да има и следващо правителство, независимо от резултата. Защото партиите се държат безотговорно. Това заяви на брифинг в централата на ГЕРБ премиерът в оставка и лидер на партията Бойко Борисов. Според него, в момента се нанасят щети на демокрацията.

При този „насипен“ парламент, при тези взаимоотношения на политическите субекти кога ще има пълен мандат – никога, каза Борисов.

По темата за президентските избори, премиерът Борисов в оставка заяви – няма да съм аз, категорично!

Той поясни, че кандидатът на ГЕРБ ще е „умен, красив, добре приет на Запад“.

Целта на промените в Изборния кодекс беше една – ЦИК да се даде в ръцете на кандидата за президент. Кога ще направят обществената поръчка за машини и кога ще се обжалва, ако се появят още кандидати? Кога – попита риторично Борисов по повод приетите промени да се гласува само с машини на следващите избори.

Ами ако се повреди машината – само тогава с хартиени бюлетини. Само че, веднага се сетих коя е печатницата на мастит депутат от БСП, каза Борисов.

Изборите се проведоха в пандемия, под строгия поглед на международни наблюдатели и всички казаха, че са честни и добре проведени. Неслучайно, не бяха обжалвани, подчерта Борисов.

Благодаря на българите, че отново ни оставиха първа политическа сила. За тези коментатори, които казват, че ГЕРБ е отвян на изборите – само че може ли вторият с 250 000 гласа по-малко да отвял първия?

Или тези, които се нарекоха Отровно трио обясняват, че ГЕРБ били токсични… Ами БСП не е ли токсична, ами ДПС, ами „Да, България“ не са ли токсични, дето никой не иска да работи с тях?

Уважавам всяка партия, но не може уважаемата г-жа Нинова да каже по бързо да закриваме парламента, защото Борисов продължава да управлява, коментира още премиерът в оставка.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук