14.8 C
София
петък, септември 22, 2023
НачалоНа фокусБорисов настоя: Този нов сезон трябва да променяме Конституцията!

Борисов настоя: Този нов сезон трябва да променяме Конституцията!

ози нов сезон трябва да променяме Конституцията, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти преди началото на пленарното заседание.

„Трябва да приемаме КПКОНПИ, трябва да пуснем Плана за възстановяване, трябва да напреднем достатъчно по Шенген и еврозоната, и да приключим с тези теми“, посочи той.

„Смисълът да направим правителство беше само този“, коментира Борисов.

По думите му, ако някой има голям зор за кадрови назначения, да го прави.

„Назначенията никога не са били важни за нас“, отсече той.

Бойко Борисов настоя, че ГЕРБ имат и критики: „Ние не сме се събрали, защото се харесваме и обичаме, докато вървят 5-6 неща, за които сме се събрали, правителството ще върви заедно“.

Според него казусът с главния секретар е решен.

„Преди седмица казах, че все пак президентството е сериозна институция и надали ще си сложат проблем на главата. Не е редно едно правителство да не може да направи всичко, което счита за правилно с хора, на които вярва“, подчерта Борисов.

„ПП носи цялата отговорност. 10 зам.-министри имаме, един министър и вицепремиер от 18 или 19, да, ние подкрепяме важните неща, свързани с законодателството, по другите теми, Денков, вътрешният министър трябва да разговарят с президента и медиите, не ние“, коментира лидерът на ГЕРБ.

Борисов обяви още, че Алексей Петров е бил близък с бащата на Кирил Петков.

„Той търсеше варианти да се направи нещо стабилно след тези 5 поредни избора, поне за законодателната рамка.

„Аз казвам истината, така че срещи сме провеждали с него, той с тях, за да може някакво дори крепко доверие да си имаме“, обясни той и заключи: „От мен предложение за пост не е получавал, по време на разговорите не, ако има нещо друго, това не е към мен въпрос“.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments