11.5 C
София
неделя, октомври 1, 2023
НачалоНа фокусБорисов: На автопилот сме, карантината е спасително салче за премиер и президент 

Борисов: На автопилот сме, карантината е спасително салче за премиер и президент 

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов изнесе съболезнования към семейството на председателя на ЕП Давид Сасоли, както и към семействата на всички българи, изгуби битката с коронавируса. В днешната пресконференция на ГЕРБ Борисов отбеляза, че след вчерашния КСНС държавата остана без управление. Относно решенията на вчерашния съвет при президента относно Северна Македония, Борисов се позова на подписаните и приети договори и документи до момента. Изводът е, че няма никаква новина. Борисов посъветва да прочета Договора за добросъседство. Това, което Кирил Петков мисли да надгражда вече е постигнато, дори Северна Македония влезе в НАТО с подкрепата на България.

Целта на КСНС беше президента Радев да се откаже от всичките си обещания към евроатлантическите партньори и да прехвърли отговорността на премиера Петков, така Борисов обобщи вчерашния съвет, който е бил ненужен. В момента карантината се явява едно спасително салче на президент, премиер и председател на парламента, продължи още лидерът на ГЕРБ. Може да си млад, но не и безотговорен, с какъв акъл след като приятелят ти е болен отиваш на КСНС и хвърляш държавата в хаос, попита Борисов. Той допълни, че в момента няма никакви мерки срещу вируса.
Борисов припомни, че пенсиите се актуализират пи закон, но в условията на пандемия всеки човек има нужда от подкрепа, затова неговата правителство е давало помощи на пенсионерите, на бизнеса, на всеки човек. Кое е изкривяването, попита бившият премиер. Моделът си е такъв, какъвто е заложен, а ние желаехме да помогнем на хората. Колко протести имаме с Мерцедеси и джипове G-класи, за няколко стотинки увеличение на горивата, продължи Борисов. Той предупреди още, че управляващите не се готвят да внесат нов бюджет, а да актуализират бюджета на ГЕРБ. В края на пресконференцията Борисов призова журналистите да се ваксинират и се пошегува, че дават по 75 лева и че си е подал документи за добавката.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments