19.8 C
София
петък, юни 9, 2023
НачалоНа фокусБорисов няма да търпи нахалството на ПП-ДБ, започва преговори с другите партии,...

Борисов няма да търпи нахалството на ПП-ДБ, започва преговори с другите партии, няма да прави коалиция

От днес ГЕРБ-СДС започва разговори с всички парламентарно представени партии за подкрепа на първия мандат, в който ще предложи правителство на малцинството. Това заяви лидерът на коалицията Бойко Борисов. Ако не получи съгласие, първата политическа сила ще предложи и друг вариант „кабинет от личности“. Борисов обяви това днес след представянето на проектокабинет от втората политическа сила „Продължаваме промяната – Демократична България“.

Лидерът на ГЕРБ ще разговаря с останалите политически сили за кабинет на малцинството с първия мандат поне за 6 месеца.

„От същото ще предложим и ние, абсолютно същото. И когато всички непотребни заради глупостите, които се правят и ината им и ще отидем на избори без бюджет, това ще е крайният резултат“.

Ако това не бъде прието, Борисов ще предложи „кабинет от личности“, в който да участват министри, представени от другите формации:

„Би могло, на тези разговори ще се говори с тях и това не е коалиция, в тази ситуация отговорността е на всички партии обаче, включително и „Възраждане“, да се направи един кабинет от личности. Това го казвам за първи път. Защото, повтарям, при тази ситуация, днешната, бюджет няма да бъде приет“.

В този кабинет финансов министър може да стане Асен Василев, заяви иронично лидерът на ГЕРБ.

„Аз бих настоял Асен Василев да е финансов министър, пожизнен, докато не си оправи финансите, трябва да бъде министър и ако колегите се съгласят, той трябва да е финансовият министър“.

Разговорите с ПП-ДБ не са приключили, защото все пак имат обща законодателна програма, каза Борисов. Но след заявката на втората политическа сила, че няма да ревизира проектокабинета си, Борисов няма да търпи „нахалното им самочувствие“:

„Ние проявихме отговорност  – с 69 депутати да правиш правителство сам е нещо нечувано. Още по-нечувано е с 64 да правиш. С една дума,  с този си анонс и с това си поведение, а и с опита да ни подкупват – щели да ни дадат комисии, аз искам да им напомня, че когато чегъртаха ГЕРБ, на ГЕРБ дадоха нито една комисия, така че с другите партии можем да направим така, че да не получат въобще комисия. С една дума те взривяват единствената добра за държавата ситуация с цел отиване на местни избори“.

Разговорите с парламентарните групи започват още днес и ще се водят от лидера на парламентарната група Десислава Атанасова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments