11.4 C
София
вторник, май 3, 2022
НачалоНа фокусБорисов: Няма оставка! ПП трябва да станат 0% и да се изчисти...

Борисов: Няма оставка! ПП трябва да станат 0% и да се изчисти България от тях

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на посещение във Варна, за среща с актива на партията. В началото на срещата кметът Иван Портних направи кратка ретроспекция на последната година, в която се „развихри“ управлението на служебните кабинети на Румен Радев, както и това на Четворната коалиция, начело на което застана протежето на президента – Кирил Петков.  „Тези последни месеци вместо „градивни спирали“ бяха заменени с реваншизъм и омраза. Преди година на изборите на 4 април ПП ГЕРБ във Варна убедително беше първата политическа сила с най-високия резултат в страната с 5 депутата в състава на Народното събрание. И тази победа беше заслуга на всеки един от вас, за което ви благодаря“, отбеляза Портних.

Промяната“ ни донесе и реанимиране на фигури като Борислав Гуцанов. Това са видимите „ефекти“ от т.нар. Промяна. Трябва всички да направим така, че това да бъде прекратено и да се върнем към всички задачи, които са жизнено важни за варненци и за нашия град в перспектива. Заедно с вас ще успеем! Оставка на това правителство“, заяви той.

Томислав Дончев взе думата и отбеляза: „Вчера Деси Атанасова, четейки декларация, завърши с призива: „Оставка, аматьори!“. Безспорно говорим за аматьори – там няма нито един човек, който да разбира от икономика, политика, социална сфера, външна политика. В същото време говорим за професионални шарлатани. От три десетилетия следя политическия живот в България – такова чудо не съм виждал… Тук говорим за друга „магия“ – където в голям сандък или черна дупка потъват няколко милиарда, проекти, обекти. Потъват и ги няма! Говорим за развалена стока в луксозна опаковка“. Той призова да „съберат остатъците здрав разум и държавата да бъде извадена от това блато“: „Нашата задача е да сме заедно, да сме силни и да сме мъдри. И знам, че възгласът „Оставка“ много приляга на тази зала. Оставката ще дойде и без нас. Аз говоря за победата на здравия разум. Победа!“.

Залата посрещна с мощни аплодисменти и възгласи „Бойко“ лидера на ГЕРБ. „Благодаря ви! Благодаря на тези, които дойдоха чак от Варна да пазят дома ми“, заяви той.

„Помня в тази зала, която събира по 6000 души на волейболните срещи, имаше при обследването един джоб под нея, пълен с вода. И тази зала се държеше не подпряна на колоните, а колоните висяха закачени за залата. Трагедия – щеше да има хиляди жертви. Така заварих Варна. Мили варненци, направихме най-красивата зала. И благодаря на ръководството на Варна, че и на бежанците помагат толкова много“, отбеляза Борисов.  Той изтъкна и построените пречиствателни станции за чисто море, новите булеварди, ремонтираните болници и спортните съоръжения. „Мога да ви говоря много. И тази една година провал. Пълен провал! Оставиха парите за „Хемус“ в сметка и ги опукаха.

Вчера вървеше надпис: „Кирил Петков каза, че няма да се вдига цената на тока“. Лъжат и мажат. А тоя в парламента излезе и каза: „100 дни лъжи“. Представяте ли си – те самите си знаят, че лъжат. Иначе как ще им дойде от само себе си. Но щом Киро казва, че цената на тока няма да се вдига, но май е забравил, че преди два месеца заяви друго… Представяте ли си каква манипулация! Един месец пиар. „Свободни и демократични медии“. Десет дена – ареста на Арнаудова, Борисов и Влади Горанов – от сутрин до вечер“, заяви Борисов. Лидерът на ГЕРБ заяви още: „Чудовищна инфлация! Ток 30, парно 30 – откъде ги давате тия пари?! Тия хора не са с всичкия си! Няма да викате: „Оставка““. Тези хора трябва да останат, докато станат нула процента. Докато се изчисти България от тях“.  „Всяка седмица се трупат милиарди дългове. И ще се плаща всичко в пъти повече. Половин милиард на седмица! Не се намери един журналист да ги сумира и да пита – абе, аджеба, къде са. Това се казва – пълен медиен комфорт“, отбеляза емоционално Борисов. Той засегна и темата за спекулацията: „Когато помагаме на Украйна, въвличаме България във война“ – Лъжа! Аз не мога как тези двулични хора казват – че „благодарение на нас Балкански поток“ осигурява газ за Европа и в същото време това е лошо. Кое е грешното – че не дадох газопровода да мине през Гърция, а го прекарахме през България, защитих 100% български тръби, за да я има България на газовата карта. Ако минаваха тръбите през Гърция – това е готино, ако минават през България – не е“.

„Стигнаха до там „Да, България“ да говорят в парламента, забравяйки че са управляващи, да четат декларация срещу управлението. Абе хора, те са управляващи. Те на Министерски съвет трябва да са взели решението, не опозицията да чете доклад. къде го има това?! Така че, когато става въпрос за въоръжение, за нашата нападната приятелска страна Украйна, ние трябва да сме непоколебими. Само това спира войната. Путин си говори с канцлера на Германия, с президента на Франция – а ние, йок, само нас ще ни нападне! Как ще ни нападне, когато минават през нас 15 милиона кубика газ. Стига се до там, уважаеми медии, че се дърварят, бият се с крошета по Министерството на земеделието. Зам.-министри – сцепени вежди, кьотек. И тихомълком само се сменята зам.-министрите на земеделието. Малък Шошо в болнични, а зам.-министрите заминават“, заяви Борисов. „Така подлъгаха хората с машините, така подлъгаха с чекмеджета. Само с меморандума, който подписаха, се топят и въвличат посолство с тази далавера. Защото меморандумът означава, че и държавата се съгласила – а не „срещнали се на вечеря“. При осигуреното абсолютно медийно внимание, Петков каза, че щял да нареди проверка на ДАНС. А като провери през търсачката на Гугъл, ще види, че с ДАНС излиза само корупция. 1 милиард долара са това, ей!“, коментира лидерът на ГЕРБ.

Борисов заяви още: „Никога не съм имал злато. Не мога да кажа, че не съм пипал евро, защото съм имал най-проспериращата охранителна фирма. И като частник това беше най-добрата охранителна фирма. Но бяхме 100% бели. На базата на този компромат, те подписаха за 1 милиард компроматни долари. Като излезе във „Файненшъл Таймс“ всички започнаха да пишат. Като става дума за нас – много дълго и напоително пишат. Но за тях – нищо“, заяви още той. Борисов цитира доклад на „Амнести интернешътъл“, че Бойко Рашков заплашва журналисти: „Само че, уважаема международна правозащитна организация, заплаха означава да няма последици. А вие уволнихте Гавазова – Бойко Рашков излезе и каза, че трябва да се махне. Сиреч – заплахата на Рашков става факт. това е катастрофа за свободните медии. Катастрофа! Надали ще отразят днес и 10-15 секунди за нас. Но тези хора в залата ще излязат и ще разкажат…“. „Запомнете от мен – вот на недоверие не трябва да внасяте. Това ще ги консолидира. Вижте как скриха Гюров – омаза се с дипломи, с легализации. Англоговорящите казват, че са попрочели нещо от тази дисертация или докторантура – тя била от 2005, а се цитират неща от 2009 и 2012 . Сиреч – имаме Нострадамус – щом е толкова готин, подкрепете го, бе. Той вижда в бъдещето. Ама ще видим Еврозона през крив макарон“, заяви Бойко Борисов.

„Българите трябва да видят двуличието на Слави, на Корнелия, на „Да, България“ и десницата, съешила се с левицата по най-пълния начин. Вече съм сигурен, ГЕРБ се самоорганизира, партията я виждам живя, яка и готова да се противопостави на чудовищния грабеж, който в момента се извършва. Вие, медиите, също ще бъдете виновни, защото им правите кризисен пиар, защото лъжете, защото показвате само това, което ви казват. Милиардите изчезват, трескат по половин милиард заеми и лихви, и това за пет секунди. А им се отделя десетки часове ефирно време. Благодаря ви! Живи и здрави“, заяви Бойко Борисов. Събралите се в залата отговориха със скандиране: „Победа!“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments