Борисов обсъди с Урсула фон дер Лайен политическата обстановка у нас

0

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е в Хановер, където се провежда 35-ят конгрес на ХДС. Там той разговаря с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, както и с ръководството на фондация „Конрад Аденауер“. Лидерът на ГЕРБ се видя и с известните германски политици Волфганг Шойбле и Ханс-Герт Пьотеринг.

Борисов обсъди с председателя на фондация „Konrad-Adenauer-Stiftung“ д-р Норберт Ламерт, както и с д-р Герхард Валерс, заместник-главен секретар и ръководител на Отдела за европейско и международно сътрудничество на фондацията. актуалната политическата обстановка у нас. Той участва в 35-ия конгрес на ХДС в Хановер.

„Запознах ги с актуалната политическа и икономическа ситуация в България и предстоящите предсрочни парламентарни избори. Обсъдихме предизвикателствата, които се очертават пред Европейския съюз на фона на войната в Украйна и енергийната криза, пред която са изправени страните-членки.“, сподели лидерът на ГЕРБ във фейсбук.

Пред представители на фондацията той е изтъкнал значимостта на фондация „Конрад-Аденауер“ за развитие на демократичните ценности. „Изразих увереност, че проектите, които осъществява фондацията в България, спомагат за укрепване на демокрацията и затвърждаване на евроатлантизма у нас.“, подчерта Борисов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук