22.8 C
София
събота, юни 3, 2023
НачалоНа фокусБорисов отговори на Кирил Петков дали ще се пенсионира и коментира хаоса...

Борисов отговори на Кирил Петков дали ще се пенсионира и коментира хаоса с газа

„До това ни доведе промяната – хаос и разруха. Разликата в цената на газа при нас и при тях е от земята до небето. Както и да се опитват да обясняват, се оплитат в лъжите си“. Това заяви на брифинг в централата на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов.

Той припомни разминаването между, от една страна обясненията, че служебният кабинет само организира избори, и от друга – решението да не се поръчват танкерите, а да се остави това на служебните министри.

„Аз се надявам Демерджиев да разследва умисъла, по който България беше въведена в капан. Бойко Рашков вече не упражнява чадър. Има и самопризнания: казаха, че са решили да не подпишат. Това сега струва милиони“, заяви Борисов.

Той обвини ДБ в раздвоение на личността, защото искат отказ от руския газ, но не и от петрола. „Защо „Газпром“, а не и „Лукойл“, попита Борисов, който отправи въпроси към бившите управляващи.

„Защо само „Газпром“, Христо, не го разбирам това. Искам и „Лукойл“, какво ви спира там“, попита лидерът на ГЕРБ.

„Има умисъл, че ПП не подписаха с американската компания за танкерите. Има умисъл и, че не са резервирали капацитет на пристанището за втечнен газ – или, както Кирил Петков го нарича – паркинг. Това са престъпления в НК, те са направили куп самопризнания“, обясни Борисов.

Той коментира и призивите да се „пенсионира“, отправени му от Кирил Петков.

„Слушаме за пенсиониране и кой се отказвал, защото му се клател парапетът. Аз доколкото виждам в САЩ и президентът, и кандидат-президентът са в пенсионна възраст. На много места е така. Политиката е като футбола. Има можещи и неможещи“, каза той.

„На тези, които обясняват, че трябвало за 12 години да построя гръцката връзка, но те не разбират темата. Тръбите дойдоха до Гърция през 2020, да ги построя 10 години по-рано и да стоят празни тръби ли?“, попита лидерът от ГЕРБ.

„Как сме го правили 12 години? Дойдоха за няколко месеца и съсипаха всичко. И едно такова самочувствие – било потръгнало… Кое потръгна? Инфлацията“, заяви Борисов.

Той коментира и съмненията на ДБ в кода на машините за гласуване, припомняйки им, че те безрезервно обясняваха, че машините са честни.

„Абе хора, те със софтуера ни взеха изборите. Пипаха своя резултат, после на ПП, за да излязат първи“, смята лидерът на ГЕРБ.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments