5 C
София
четвъртък, март 30, 2023
НачалоИЗБОРИБорисов от Враца: ПП и ДБ дори заедно не могат да бият...

Борисов от Враца: ПП и ДБ дори заедно не могат да бият ГЕРБ

„ГЕРБ категорично победи ПП и ДБ. Кой е първи – темата не съществува. Само за 6 месеца провалът им ги докара дотам, да се събират заедно да ни бият“. С тези думи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов надъха своите за предстоящите избори, откривайки предизборната кампания от Враца. И даде отговор защо ПП не са останали сами, а са се събрали с други – видели са разликата от 10 %.

„Нали са от добрите, защо народът не ви разбра? Как – вие го съдрахте народа. По левче от всеки джоб сте извадили в зависимост от автомобила, напомпахте инфлацията“, обвини бившите управляващи той.

„Да си дадем кураж, фактът че видяха, че не могат по отделно да ни победят, е голям успех. Те видяха, че нямат нищо, което да сложат срещу нас и затова решиха да се обединяват. Защо не се обединиха предния път – ПП мислеха, че могат сами да ни бият. Сега се смъкнаха“, заяви той на фона на скандирания „Победа“ в залата.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов избра Враца за официалното откриване на предизборната кампания. Повече от 800 симпатизанти и членове на ГЕРБ се включиха в събитието. Кампанията ще премине под мотото „За стабилна България отново“. Водач на листата в района този път е Красен Кръстев.

„2 г. държавата компенсира бизнеса, откъде ги взимаш тия пари – помпаш инфлацията. Асен Василев е цар, ама народът обедня. Любимо на финансов министър е да отпусне инфлацията, това е скритият данък. Това е такъв омагьосан кръг. Има временно пълнене на бюджета. Що не са доволни пенсионерите – сумарно 50-те лева, дето давахме ние, бяха 50 лв., а сега и 200 да им дадат, те ги харчат на първия пазар“, описа бившият премиер.

„Ще вложим огромно усилие за правителство. С кой – с който българският народ избере. Който е патриот, който е срещу чудовищната война на Путин в Украйна, който е за европейски ценности, каквито сме в ЕНП. С тях ще правим правителство“, закани се Борисов.

И отправи молба към министър Росица Велкова и президента Румен Радев – да изкара какви са параметрите на финансите на държавата.

„Когато обещаваш, а не знаем какви пари има, какво трябва да се плаща, нямаме 3-годишна финансова рамка, може да излъжем. Може да кажем с 30% вдигаме пенсии, ама като ги няма парите? Ние сме честни с хората“, заяви лидерът на ГЕРБ.  Щетата, която нанесоха на държавата е толкова голяма, че и лидерите, и партиите ги е страх да управляват, добави той.

„Патриоти са тия, които ще кажат „благодаря“ на Радев, че „каквото може прави без партия и парламент“. Не му благодаря за Кирил, Асен и Рашков, че ни ги натресе. Но той сам каза, че шарлатанията ще спре. И да се стегнем, и да управляваме. Иначе на какво прилича това – за 2 г. шест пъти говорим едно и също“, добави още лидерът на ГЕРБ.

Да бъдем отговорни, да загърбим партиите след изборите и да предложим нещо, което работи, призова той останалите политически сили. Според него трябва да има редовен кабинет, а не да се оправдават и да оставят Радев „сам да тегли, за да търсим местните избори“. „Това не е честно към народа. И не трябва да се прави. С президентските това са пети избори за 2 г., турете по 100 млн. Една магистрала с моста до Видим я изхарчихме за избори с машини. Ако партиите не се вразумят, действително няма смисъл от съществуването им“, смята Борисов.

Той посочи, че който и да управлява, първо трябва да стабилизира финансите. И се зачуди как ще процедират с бюджета „левите ПП и ДБ“, ГЕРБ и СДС останали център-дясно, за да подпомагат бизнеса, „да изкараме газ в черно море и да задържим данъците“.

„Трябва да сме с един депутат повече, но първи. Тогава ще направим правителство. Ако сме втори, но няма как защото ПП-та е ги бием със сигурност, и „Да,България“ ще ги бием. Да видим дали ще долъжат хората с механичния сбор. Може би има как, но те взеха та направиха машинното гласуване да се вижда. Не може някой да носи през нощта флашките. От трибуната се обвиняваха и изобличаваха как са пипали флашките и как могат да се гласят резултати, те си го говореха“, заяви Борисов. Той се надява и Антикорупционният фонд или друга институция да се самосезират по признанията на Георги Георгиев, който бе депутат от ПП, за търговия с влияние.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments