16.8 C
София
събота, април 1, 2023
НачалоИЗБОРИБорисов от Шумен: ГЕРБ има пълна подкрепа от Запада да управлява

Борисов от Шумен: ГЕРБ има пълна подкрепа от Запада да управлява

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов нахъсва предизборно актива на партията в Шумен. Възторжено го посрещнаха 600 симпатизанти от региона. Множеството скандираше „Победа!“ и „Бойко, Бойко“!

Можем и знаем, имаме програма и огромна подкрепа от Запада. Първи ли сме – ще намерим начин държавата да тръгне напред! – заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„По лев всички ни взеха от джоба. Не само Лукойл, и другите. Сега веригите изсмукват парите. Защо им дадохме?! Били сме най-бедните. Защо го позволихме?! Две години тези – умни и красиви, не можаха да направят един план за развитие и възстановяване – единствени в Европа!

Да ви нахъсам малко – можем, знаем. Имаме програма, имаме огромна подкрепа от Запада. Заради твърдата си политика, заради нашата себеотдаденост. Благодарение на нас, а не на колебливата политика на тези, направихме закон и дадохме оръжие на Украйна. Затова казвам – ние имаме огромна подкрепа. Бийте! Първи ли сме и този път ще намерим начин държавата да тръгне напред!“, заяви пред множеството Борисов. Залата избухна в аплодисменти и възгласи „Победа!“

Шумен тегли повече индустриален ток от Варна, започна словото си Борисов. Което сме направили ние, те не може да го боядисат, каза в началото на срещата си в Шумен Бойко Борисов, изреждайки успехите на управлението на ГЕРБ в региона.

Щяхме да сме минали Търново, а оттук – Търговище. Две години – нищо, критикува Борисов, говорейки за строителството на АМ „Хемус“.

Закарайте ни да видим нещо, което сте направили. Да видим мостра, да видим талон, продължи Борисов, водейки задочен спор с опонентите на ГЕРБ – СДС, без да ги назовава по име.

Когато ви казват – вдигнахме ви пенсиите, без да вдигат данъците, това е лъжа. Защото има инфлация. Затова призовавам президента Радев да покаже какво е финансовото положение на държавата, каза Борисов.

Тук вълшебства не стават. Никога не съм излъгал, че ще взигам пенсии и заплати, продължи бившият премиер, говорейки за финансовото положение в страната.

Ние имаме много добра програма. Правиха я всички наши експерти по сектори. На въпроса – ще правим ли правителство, ние сме отговорни хора, отговаряме – да. С кого? С всеки, който припознае програмата ни, каза още Бойко Борисов.

ПП-тата ще ги бием колкото си поискаме, заяви Бойко Борисов.

Може ли да се договоря така с Радев, че Шишков всеки ден да е срещу мене?, опроверга съобщения по медиите Борисов. Според него „ето това е шарлатания“.

„Той казва – ако не сме ние, отиваме на избори. Но това са 600 милиона, бе човек? И още веднъж, и още веднъж… Защо са партиите, тогава? Затова казвам – върху програмата! ПП и ДБ са в изолация – с мене не може, с Възраждане не може, с кой може? Или си мислите, че ще ви подпиша празен чек?! Залата ще ме бие! Сега трябва да се съберем повече хора, повече да носим отговорност“, продължи Борисов.

 

Водач на листата в областта е бившият образователен министър Красимир Вълчев.

Срещата откри кметът Любомир Христов, който благодари на правителствата под ръководството на Борисов, благодарение на които били изградени редица обекти в града.

Само след месец ще започне да функционира и пречиствателната за питейни води, която шуменци чакат от 40 г., каза той.

Според него „поредица от неуспешни правителства спря развитеито на градовете и на България“. „В Шумен в следствие на това, че бяха спрени много средства, не могат да бъдат завършени някои обекти, спряха да работят държавни предприятия. Минават по 6-7 месец за разрешението от Басейнова дирекция или РИОСВ“, оплака се той. Христов отчете и влошена комуникация на държавната власт с местната, както и вменяването на повече задължения.

 

За да върнем стабилността – на 2 април с бюлетина №2, призова Теменужка Петкова.

Истинската битка между доброто и злото се води в Украйна, подчерта Даниел Митов. Според него войната ще приключи тогава, когато нападнатата държава си върне контрола върху своята територия.

Митов упректа ПП – ДБ, че не са могли да измислят нищо по-оригинално от борбата между доброто и злото, обявявайки себе си за доброто.

Предизборните срещи на коалицията продължават. Кампанията на партията бе открита във Враца вчера.

 

Шумен е вторият град от предизборната обиколка на Борисов, в която той представя програмата на партията и основните послания пред избирателите. Във Враца заедно с Борисов бяха и водачите на листите.

В предизборната кампания Борисов е решил за 28 дни да обиколи 28 основни града в страната, да се срещне очи в очи с избирателите и да чуе исканията на хората във всички краища на България.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments