Борисов пита защо Радев се мота с втория мандат

1

Сега вече съм свободен, още няколко дена, но като гледам как президентът Радев се мотае и не знам защо„. Така премиерът Бойко Борисов коментира на живо от Фейсбук страницата си бавенето на втория мандат, който трябва да го получи партията на Слави Трифонов – „Има такъв народ“.

Хората търсят кой ще им свърши работата и на следващите избори – ние или те и да покажем кой какво може, настоя Борисов. Иначе премиерът е доволен, че Горна Баня и изпреварила Банкя в развитието на столичното метро. Коментарът му идва, след като днес бе открит новият лъч на метрото до Горна Баня с четири нови метростанции.

Открихте метрото или то вече не е новина, започна с шега премиерът Борисов в началото на изявлението си във Фейсбук.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова обясни, че „преди 4 години поехме риск, сложих подписа си, вие ми помогнахте и ЕК ни помогна“. Когато работим, заедно се вижда, но най-важното е да продължаваме. 50 000 души дневно от днес могат да се возят в новите метростанции безплатно, за да могат хората да го видят, посочи Фандъкова.

Фандъкова настоя да се приеме час по-скоро планът за възстановяване и устойчивост, защото вътре в него имало редица мерки за развитие на градската среда. Бойко Борисов обаче посочи, че хората от плана за възстановяване и развитие не се интересуват.

„За това и днес от „Хаджи Димитър“ или от Герена искаш да отидеш на мач, от Горна Баня отиваш за 12 минути. Горна баня изпревари Банкя“, доволен е Борисов. Искам вие да поемете още 2 години и половина да се направи това, което хората очакват от нас, настоя Борисов, като припомни как е направил Витошка пешеходна зона. Нямало нито един работещ шадраван, нещо чешмичка да тече, напомни премиерът.

90 000 тона вредни емисии ще спестим от новото метро, доволен е Борисов. Това е добра придобивка, но какво очакват от нас софиянци. Ние паркове, градини, инфраструктура, детски градини, училища сме направили. София е модерен град, но в следващи дни, месеци и година трябва столицата да стане дигитална, настоя Борисов.

Сн. Facebook

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук