17.8 C
София
понеделник, май 29, 2023
НачалоИЗБОРИБорисов подкрепи българските земеделски производители в борбата им с контрабандния внос на...

Борисов подкрепи българските земеделски производители в борбата им с контрабандния внос на евтина селскостопанска продукция от Украйна

“Да“ на оръжието за Украйна, „не“ на контрабандния внос на земеделска продукция, изтъкна Борисов на среща с техни представители в централата на ГЕРБ.

Борисов пусна на живо във Фейсбук своя среща със земеделски представители. Заедно с бившия премиер бяха бившият министър на земеделието Десислава Танева и бившият вицепремиер и зам.-председател на ГЕРБ Томислав Дончев.

Бившият земеделски министър представи пред земеделците управленската програма на партията за сектора.

Танева каза, че няма как да не спомене, че предишният финансов министър Асен Василев, съпредседател на „Продължаваме промяната“, има вина за спрения износ от страната ни.

Тя обвини Василев в лъжи, че подкрепата за вноса от Украйна ще намали цените у нас.

„Представяте ли си Дончев две години да не ми е направил План за възстановяване, а да ми повтаря колко съм красив, колко съм умен. Досега да е отишъл в някое ТКЗС“, обърна се към земеделските производители Борисов.

„От първия ден на войната украинското знаме стои тук и те имат нашата подкрепа, но подкрепата за Украйна трябва да се изразява в боеприпаси, в оръжие, в храна. И защо толкова ясна граница поставям. Факт е, че газопроводите не се бомбардират и че техните комбайни продължават да жънат. А когато тяхната стока убие нашето производство?! Асен Василев какво изродено чувство има. Те третират тяхната царевица с препарати, които в България не са разрешени. Затова и техните добиви са по-големи. Така като дойде контрабандата –  жито, царевица, слънчоглед… Няма нищо общо подкрепата за Украйна с нашето производство“, посочи Борисов.

„Асен Василев не знае, че цените няма как да паднат. Вие ще унищожите стоката, няма как да я продадете, ако е застрахована. „Да“ за оръжието, „не“ за контрабандата“, каза още той.

„Приходите за държавата са толкова малки, при нараснали социални плащания. По-скоро може да говорим за начисляване, но трябва да го гледат финансистите. Страшно зле е бюджетът и това, което Велкова изнесе и те ѝ наскачаха, това е една заплаха, която, ако ние не реализираме като действие, действително ще приключим с огромен дефицит и от там фонда“, прогнозира Борисов и отсече: Проблемът не е никак лесен за решаване.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments