4.7 C
София
вторник, декември 6, 2022
НачалоНа фокусБорисов подкрепи изгонването на руските дипломати

Борисов подкрепи изгонването на руските дипломати

Ние с две ръце подкрепяме член 11 с бройките на дипломатите. Това трябваше да се случи по друг начин, трябваше външният министър, заедно с премиера да слязат пред вас, да го обявят като решение на база доклад на службите, ако има такъв, и ако няма, да поемат политическа отговорност, това е също възможно. Да кажат: искаме да приведем в съответствие, реципрочност, има думички в дипломацията, които ясно казват как става. Да запознаят президента, да дойдат в парламента и ние щяхме да ги посрещнем на крака с аплодисменти. Това каза по време на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Искам да благодаря на депутатите от ГЕРБ и на опозицията, които успяха от един много слаб бюджет огромни рискове донякъде да го изправят и да дадат възможност да се увеличат заплатите на учители, полицаи, учители, да се компенсират църквите, джамиите за индустриалния ток. Този бюджет обаче изисква много стабилна държава, иначе катастрофата ще е пълна. Така че, ако българите не искаме да катастрофираме, трябва да бъдем единни и силни Сега трябва да избираме пред една аматьорска и дилетантска позиция, да отсеем зърното от плявата“, каза още Борисов.

„Аз и партията, която ме е избрала, сме горди хора. Когато започна войната в Украйна, казахме, че подкрепяме с две ръце чл.11 с бройките на дипломатите и оценяваме прекомерното присъствие не само на руски дипломати, но и на руски персонал. Това трябваше да стане по друг начин, премиерът трябваше да дойде и да каже, че иска да приведе в реципрочност мисията, да запознаят президента, да дойдат в парламента и ние щяхме да ги посрещнем на крака. Днес ние трябва да избираме дали да подкрепим действията на правителството. Народът избра Кирил Петков и това правителство. Никаква крачка назад не трябва да дава правителството. Това би значело капитулация и отказ от суверенитет. Сега има война, ние сме на страната на евроатлантическия свят. Абстрахирам се от имена, но ние подкрепяме действията на българското правителство, които те са извърши“, допълни Борисов.

„Милиарди изтекоха през посредници от газ и ток. Десетки милиони са в джоба им. Гледам някои бензиностанции, че са сложили реклами на скъпите дизел и бензин. До дни ще стане 4 лв. бензинът. Трудно проследим е пътят на тези пари и трудно ще бъдат върнати в хазната. Няма да падне цената на хляба без ДДС-то, а българският народ обеднява все повече. Приемам избора на симпатизантите и органите на дадена партия, ПП са си избрали Кирил Петков, БСП – Нинова, ГЕРБ – мен. Какво значи лидерът на БСП да не иска лидера на ПП. А ПП да не иска лидера на ГЕРБ. Каква работа ми е на мене да определям кой да е лидер на ПП и кой ще взима мандата. Работата ми е този, който е там, да е истински лидер и да поеме отговорност“, коментира Бойко Борисов.

„И трябва да се каже, че се гонят едни дипломати по реципрочност, а други служители по съмнение. И ги молим да си тръгнат. Затова казвам, че лидерът трябва да носи отговорност. Нотата и ултиматумът днес до 12:00 ч. са обидни за нашето правителство и аз настоявам като българин те да не отстъпват с всичките последици, които ще имат. Те са хвърлили ръкавицата и ние трябва да ги подкрепяме“, заяви Борисов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments