Борисов поиска от депутатите на ГЕРБ да се откажат от спорните промени в Изборния кодекс

0

„Ние победихме на тези избори по техния Избирателен кодекс, с техните машини, с техните правила, с техните вътрешни министри. Ние категорично сме ги победили с 5%. И по никакъв начин Избирателния кодекс не ни е проблем. Нещо повече. Услужливо се опитват да забравят, че промените в Избирателния кодекс бяха внесени от коалиционния партньор на ПП – БСП“, каза Бойко Борисов на пресконференция на ГЕРБ.

„Някои се опитват да ни привързват като хартиена коалиция. Извинявайте господа, толкова много прави този парламент и аз за последните 30 години не си спомням по-добре работещ парламент. Но ако не беше избран председател, той нямаше да работи. Сиреч, този избор, този жест тогава на БСП ние го оценихме и затова влязохме в разговор, а и ние сме обещали на нашите избиратели да върнем и възможността за хартиена бюлетина. Защото – пороците на машините, защото съмненията в машините и в нас, и в БСП и във всички. Само преди няколко дни господин Божанов каза, че не може гарантира 100% честността на машините. Той все пак е вицепремиер и то в електронното управление“, заяви лидерът на ГЕРБ.

„Най-важното събитие – изборите са дадени на частно лице. Което и да е то.

„Ние сме ги били по техните правила и пак ще ги победим“, каза още Борисов.

„Ние искаме справедливост, искаме чесност. Ние не искаме изгода, искаме справедливост“, допълни Борисов.

„Проблемът им е че трябва да избягат от затварянето на Маришкия басейн, от горивата. Ясно ми е какво целят „Продължаваме промяната“, заяви Борисов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук