19.8 C
София
петък, юни 9, 2023
НачалоУ насБорисов получи святи дарове от Вселенския патриарх

Борисов получи святи дарове от Вселенския патриарх

Бойко Борисов, Фейсбук:
За мен беше чест на Светли Четвъртък да посрещна в централата на ГЕРБ новоизбраното ръководство на Българския екзархийски църковен вакъф, което е на официално посещение в София. По време на срещата поздравих за избирането им председателя на Българските православни църковни вакъфи в
Истанбул и Одрин Димитри Йотев, предстоятеля на Българската православна
общност в Истанбул Негово Почитаемо Високопреподобие Харалампий (Ничев)
и членовете на Управителния съвет на вакъфа Йоанка Шонева и Вера Лязе. По време на разговора за мен беше удоволствие да си спомним заедно за съвместната ни работа по възстановяването на православните храмове на българите в Република Турция сред които Желязната църква в Истанбул, Метоха, сградата на Българската екзархия и храма „Св. Йоан Рилски“, както и църквите в Одрин – „Св. Вмчк. Георгий Победоносец“ и „Св. Св.
Константин и Елена“. От своя страна подчертах, че българските власти успяхме да завършим работата по всички тези проекти благодарение и на междуправителствените споразумения, които подписахме с моя голям приятел президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган.
В края на срещата приех от отец Харалампий с голяма благодарност дарове, изпратени с благословение лично от Негово Всесветейшество Вселенския патриарх Вартоломей I.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments