Борисов: ПП искат да довършат народа, който обедня със 70%

0

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов продължава с предизборните си обиколки. Днес той се среща с жителите на Ахелой. „Като си спомня какво беше преди. Как са карали хората на тоя трафик. А след като построихме пътя, Ахелой стана прекрасно курортно градче“, отбеляза Борисов.

„Скромността вече не е на мода“, допълни той и изброи в цифри направеното по време на управлението на ГЕРБ. „А тези от ПП си мразят народа. И лъжа след лъжа! Нямало диверсификация. А ние направихме гръцка връзка, транзит към съседите с половин милиард на година. Бившият държавен секретар Помпео дойде на лекция и каза: Българя на Балканите е с най-добре изградена газова инфраструктура“. Той се пошегува, че предизборно трябвало да изглежда „зъл, да гледа лошо“, сякаш е „нарамил секира“. „От „Промяната“ викат: „Да ги довършим“, а хората разбират – как да довършат народа“, заяви Бойко Борисов.

Относно темата за мигрантския натиск и корупцията в Гранична полиция той заяви: „Първо трябваше да се махне Бойко Рашков. После трябваше да се махнат началниците. Служебният министър е тръгнал по правилната пътека… Два допълнителни фактора има, освен допълнителната воля. Турският президент отново да приеме присърце, че границата е обща. И другият, поважен фактор ЕК да изиграе своята роля и да прави непрекъснати совалки между Гърция и Турция“. „Оградата не е Китайска стена. Преминава се. Но когато имаш добри отношения със съседите – с гърците, турците, всичко се оправя“, заяви още той. Той допълни, че нашите политици „трябва непрекъснато да правят совалки, за да помирят региона, да свалят напрежението на Балканите“.

За военния конфликт в Украйна той заяви: „Всеки ден включват и изключват реакторите в АЕЦ „Запорожие“. Това са процеси, които не са много деликатни. Но случи ли се саботаж, някоя ракета, какво значение има какво сме направили? – Ще убие туризъм, ще убие всичко за десетилетия. Това е ядрена бомба – без да се използва ядрено оръжие, може целия регион да се съсипе. Защото ние веднъж сме бити. Помня когато гръмна „Чернобил“. И България е първа по онкозаболявания, защото тогава ядохме салати, арпаджик… Това са последиците“. „Хората, които могат да спасят държавата са тези, които са доказали, че го правят. И ние сме го правили“, заяви лидерът на ГЕРБ.

„Вчера социологията каза – със 70% са обеднели българите. А ПП са дали 300 000 на „умни“ съветници. Майки, бащи, баби, лели, сваковци – всичко е там – коя преводачка, коя за интернет отговаря… А Румен Гечев бил казал, че това е най-добрият бюджет от 25 години насам. А, той е световен шампион, недостижим. Планетарен шампион по фалиране на банки – казва се Румен Гечев. 24 банки фалира. Това е световният шампион“, коментира той.

„Истински се надявам да се вземат бързи мерки за справяне на щетите от наводнението. Бог беше милостив – как сме се разминали без жертви, не знам. Божа работа. Засега кметът ми каза, че поне два месеца ще трябва, за да се разчиства, да се проектират мостовете… Има и доброволци, добри хора, помагат. Работи и тежка техника. След нея може да се вкарат доброволци на смени. И тогава вече ще изпратим и ние повече хора“, отбеляза Бойко Борисов. „Хората все ме питат: „Кога ще се върнете, кога ще оправите държавата?“. А нещата са толкова счупени, че не знам как ще се оправят“, заяви още той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук