23.9 C
София
неделя, септември 12, 2021
НачалоНа фокусБорисов: Правим общ демократичен фронт срещу Румен Радев

Борисов: Правим общ демократичен фронт срещу Румен Радев

Бойко Борисов отново тръгна на обиколки в страната. Той е на разходка с младежите от ГЕРБ на Перперикон, където поздравиха проф. Овчаров. Той поздрави лидера на ГЕРБ и му благодари, че винаги мисли за археологическото наследство на България и за трети път е и на Перперикон. Според Борисов е грешка при тази коалиция в парламента, да се ходи на избори. „Можеха да си направят правителство и да приемат бюджет за следващата година. А сега два месеца ще слушаме пак кой крив и кой прав, и още 135 млн. лв. за избори.  „Кандидатурата е ясна, но се надявам да спрете да се занимавате с маловажни неща. За мен не е важно, защото тези популисти и особено Радев, който говореше колко е важно е да се броят квитанциите, сега не казва нищо и не се прие. Това означава, че пак ако не им стига нещо, ще го броят два-три дни и ще си спечелят изборите. Знам, че съдията е купен“, обяви Борисов на въпрос за президентските изори.

На въпрос дали ще се яви за президент, Борисов обяви: „Този пост не ми е бил интересен. Аз обичам да видя като се обърна, какво сме направили с нашия труд. Знам, че по-подготвен от мен за премиер няма и затова е тази ярост срещу мен. Защото те всеки ден показват, че не могат. Йорданов каза, че всички били лицемери, но има ли по-лицемерно от това да гласуваш с тези партии в парламента като един, щом те са искали да те подкупват и да си разцепват партията? Моя работа е кога ще обявя кандидатурата. И на изпълнителната комисия. Скоро ще бъде, но аз искам да има една общо кандидатура на демократичната общност срещу диктатурата на Радев и тя ще е успешна. ГЕРБ е демократична партия. Сега младежите си номинират кандидати, вчера говорих и с ПГ и те да предложат. И на общинските събрания в структурите също събират. До седмица-две ще излъчим.

Водим разговори с други демократични формации и ще е най-добре да имам общ кандидат. Ще е хубаво да има общоотдалечена двойка, която да може да обединява“, каза Борисов. На въпрос за чата с главния прокурор Иван Гешев, пиарът на Борисов каза, че има комуникация и с Мая Манолова, и с Радев и с жена му Десислава Радева дори. „Всички си обсъждат случващото се в парламента и е нормално да познавам всички“, каза Арнаудова.  Борисов пък попита защо не се говори за торбичката на Пламен Узунов и се пошегува: „Казах й вече да не си пише с други мъже и само на мен да ми плаща емотиконки. С Мая Манолова може, защото и аз съм си чатил много с нея“.

На въпрос за спрените инфраструктурни проекти, Борисов избухна: „Румен Радев е убиец на Севера и Северозапада. Спряха и тунела под „Петрохан“. Всичко на тази магистрала е законно и това е реката, която ще спаси Северна България. Друго няма какво да кажа! Вижте магистралата и питайте какво значи за хората това! Щеше до две години да стане и да ходим и до Видин по нов път. А сега – нищо!“ Той сметна, че на цената на изборите Хасково, Кърджали и Ямбол са щели да имат нови околовръстни пътища.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments