22.9 C
София
понеделник, септември 25, 2023
НачалоНа фокусБорисов предупреди: Готви се удар по "Булгаргаз"

Борисов предупреди: Готви се удар по „Булгаргаз“

На първата си пресконференция за годината от ГЕРБ заявиха, че продължава промяната в негативния тренд и необосновани разходи от 9 млрд. лева за един месец е направило правителство на Кирил Петков. От партията призоваха за прозрачност и отчет за какво са похарчени тези пари. Рекорд има и в дефицита на държавата, отбеляза Александър Иванов. Българите обединяват, бизнесът фалира, с партия шах не се решават проблемите, а с работа, продължи Иванов. По-високите приходи в бюджета, с които се гордее Асен Василев, се дължат на по-високите цени, когато хлябът струва 1 лев, ДДС-то е 20 стотинки, а когато е 2 лева, 40 стотинка, даде пример Димитър Вучев. Той отбеляза, че липсват мерки за овладяване ръста на инфлацията.
Шах може да играе всеки, едни яздят коне, други карат колело, включи се и експремиерът Борисов в пресконференцията, визирайки Кирил Петков, Корнелия Нинова и Румен Радев. Времето за пиар приключи. Освен тези 9 млрд. лева разходи за декември, 3 млрд. са по доверителни сметки, продължи Борисов. Вижте 60% е увеличението на метал, няма да построят нищо, дори една велоалея. Пътят за Белград вече щеше да е готов, заяви лидерът на ГЕРБ. Той допълни и че продължаваме да сме без план за възстановяване, провал в бюджета, нулева година за евродондовете, няма да има еврозона, криза с пандемията от коронавирус. Увеличението на пенсиите ще го вземат от хората през високата инфлация, обобщи Бойко Борисов.
Липсват компенсаторни механизми за топлофикациите и „Булгаргаз“, който ще изпита ликвидна криза, коментира Делян Добрев. Ситуацията и с горивата е същата. Новите управляващи трябва да знаят, че КЕВР е независим регулатор, от 9 човека състав на комисията, ГЕРБ има само двама души, така Делян Добрев коментира думите на премиера Кирил Петков за КЕВР, което предизвика дори критиката на главния секретар на президентството. Изтичането на договора с Азербайджан за газа, който е търговска тайна, ще провали изпълнението на договора, за да бъде заместен от друг договор с частни фирми, прогнозира Делян Добрев. Цената, която България е договорили е изключително изгодна и не е редно да се нарушава търговска тайна.
Поколения политици са водили приятелска политика с азерите, отбеляза Борисов. Президентът Алиев е приятел на България, аз отидох на Азербайджан, когато всички в ЕС го бойкотираха, защото тези отношения за ми важни. Премиерът Петков незабавно да възложи на ДАНС проверка как изтече договора с азерите и кой го оповести, защото той е политически. Ако не се намери виновник, значи се прави умишлено. Готви се удар по „Булгаргаз“, предупреди експремиерът Борисов.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments