28.5 C
София
петък, септември 22, 2023
НачалоНа фокусБорисов предупреди президента Радев, че не е вечен

Борисов предупреди президента Радев, че не е вечен

От години се говори за конституционни промени и когато ГЕРБ се намеси в процеса, бяха направени нови предложения, които се приеха. Ако трябва да се прекроява нещо, ще бъде направено. Има много сериозни дебати по много теми.

Това заяви в Каспичан лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Всички партии, които желаят, подкрепят, са реални участници в този процес и аз мисля, че се случи“, допълни Борисов.

„Служебното правителство трябва са го има само в екстремен случай. То не е политическа партия. И знайни, и незнайни хора две години и половина, докато траеше този хаос, безвремие – нищо! Ей сега, минах по магистралата. Щеше да е готова от Търново до Търговище, а сега – нищо. И всички тези знайни и незнайни хора – посочени от един човек. Това е диктатура!“, заяви Борисов.

„На кого отнемаме правомощията? Президентът Радев да не е вечен?! Много му хареса две години и половина да управлява еднолично държавата. Кажете ми едно-единствено нещо, направено в държавата. Освен хаос, мизерия, чудовищна инфлация, обрани с по лев от бензина, стопиха ви приходите. Аз не жаля за това и считам като демократ, че парламентът е мястото, където трябва да се решават всички въпроси“, допълни емоционално лидерът на ГЕРБ.

„Местните избори са си местни избори. Решават ги хората от града и селата“, отбеляза той, попитан дали ГЕРБ ще подкрепи кандидатурата на ПП-ДБ за градоначалник на София.

„Ние сме демократична партия, която с единодушие или отхвърля, или променя. Септември месец ще сме тука и ще си говорим по тази тема“.

Относно „сглобката“ ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ той заяви: „Надявам се с колегите да не се поддаваме на емоции. Мисля, че те осъзнават, че трябва да си мерят приказките. Включително и за местните избори. Много внимателно. Ако искат да има стабилно управление“.

Борисов изрази възмущението си от бруталното посегателство срещу 18-годищното момиче, нарязано с макетно ножче от бабаита Георги Николаев.

Лидерът на ГЕРБ коментира и скандала с футболните фенове в Скопие: „Не ги разбирам нашите съседи защо го позволяват това, защото само добро са видели от България“.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments