Борисов към опонентите си: Ела ме изчегъртай да видим как става

0

„Йорданка Фандъкова и Димитър Николов не са със свалено доверие, обичаме ги, уважаваме ги, но партийната работа изисква ежедневно присъствие на събрания и работа с хората“, това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на национален партиен форум. Той посочи, че Бургас и София са станали по-добро място за живеене. Фандъкова и Николов остават част от ръководство на партията, но няма да са зам.-председатели, за да имат повече време за кметските дела.

„Предстоят два много тежки месеца. Срещу нас са изправени парите на олигархията. Аз направих недопустими грешки които са отчитат като успехи сред нашите евроатлантически партньори“, сподели Бойко Борисов.

Менда Стоянова, Красимир Велчев и Пламен Нунев са освободен от Изпълнителната комисия на ГЕРБ. „Краси Велчев е сърцат партиен боец, безукорно честен, лоша дума не мога да кажа за него. Той остава да работи за обновление в партията. Нунев ми е колега от полицейските години. Русе стана прекрасен град, но заради някои грешки изгубихме изборите там. Менда Стоянова беше един от темелите във финансите“, посочи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Томислав Дончев и Даниел Митов са новите зам.-председатели на ГЕРБ. С тях партията иска ясно да заяви дясната си евроатлантическа ориентация.

От президентството не са поднесли коректно и цялостно информацията след форум на НАТО на високо равнище на страните от формата Б9 за отношението и обобщенията за Русия. „Двуличието е в основната на тези хора – флирт с Русия, но без смелост да размахаш юмрука пред президента Байдън“, коментира Борисов поведението на Румен Радев. Радев се стреми като кандидат-президент на БСП към проруските гласове, допълни още Борисов. „Като искаш да си приятел на всички, не си приятел на никой“, обобщи лидерът на ГЕРБ. Според него, народът е показал, че иска ГЕРБ да го има, след като са първа политическа сила след четири години пълен мандат. Комисията „Манолова“ Борисов определи като арбитражен съд между бизнесмени.

„Новият политически лидер, колегата Трифонов, се е заял с мен колко струват изборите. При всички случаи са над 100 милиона. Демокрацията е скъпо нещо, ако прибавим и ваксините на хората, ангажирани с изборите,  както и 10 лева за лекарите, които ги поставят. Изгубиха се месеци наред без да имаме управление. Целта на едно политическо състезание е да управляваш, а не да свалиш някого. Най-естествено е лидерът на партията да бъде премиер, защото отговорността народът ще я търси у лидера“, посочи Бойко Борисов. Той отчета като грешки справянето с миграционното криза, че не е допуснал България да бъде залята от нелегални имигранти. „Не допуснахме по време на гръцката финансова криза да пострадат банките и финансовите институции. Не допуснахме тотален локдаун по време на пандемията. Справяйки се с всичко това, накара някои да ни мразят“, добави още Борисов. „Ела ме изчегъртай да видим как става“, обърна се към опонентите си лидерът на ГЕРБ.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук