Борисов: При трети мандат, проф. Габровски трябва отново да е кандидат-премиер

0

„Ако има трети мандат – ние ще настояваме да дойде правителство, което ще избере проф. Габровски. Няма да влизаме повече в никакви съглашателства да угаждаме, на който и да е било. Направихме 3 крачки назад, само и само държавата да се стабилизира”. Това заяви Борисов, който е на посещение в област Силистра.

„Проф. Габровски сам си подбира екип, който да е максимално отдалечен от всички партии. Това е единствения начин да има правителство. Това е работещият вариант – правителство с кратък живот, за да се приемат неотложните неща. Всичко е спряло“, заяви Борисов. И подчерта, че професорът е истински патриот. Кабинетът, който предлага не е на ГЕРБ, той ползва мандата на ГЕРБ-СДС, натърти бившият премиер. Габровски бил придружаван в преговорите от Десислава Атанасова и Томислав Дончев, защото ако бил само с негов екип, щели да му кажат :“ние с вас ако се разберем, после ГЕРБ може да не го одобрят“.

ГЕРБ се готвят за избори във всеки ден, структурите били готови, за да не им се извиват ръцете. Затова имат ясна програма за управление.

Той засипа с критики кабинета „Петков“, като спомена и фирмата на бившия транспортен министър Николай Събев. „Фирмата сигурно му е добра. Те се възползваха изцяло от държавата. Съсипаха пощите. Направиха си парите, платиха си предизборната кампания и избягаха. Къде е Дунав мост 5-6-? Къде са магистралите и тунелите? 2 години лъжи“, атакува той „Промяната“. И посочи, е президентът ги е нарекъл шарлатани, а бившите им коалиционни партньори – Корнелия Нинова и Слави Трифонов  – аматьори и крадци.

„Ако има трети мандат – ние ще настояваме да дойде правителство, което ще избере проф. Габровски. Няма да влизаме повече в никакви съглашателства да угаждаме, на който и да е било. Направихме крачки назад, само и само държавата да се стабилизира”, поясни още той.

Борисов влезе в задочна разпра и със съпредседателя на „Демократична България“ ген. Атанас Атанасов, който по-рано през деня обяви, че ГЕРБ са си осигурили 115 гласа за кабинет и прогнозира игра с кворума в търсене на шестте необходими депутати за формиране на парламентарно мнозинство.

„Той ми беше шеф на НСС, когато бях главен секретар. Това бяха времената на Чорни и Ершов. С ген. Атанасов бяхме заедно години наред, когато беше част от Реформаторския блок. Той е известен с това, че неговите твърдения обикновено не са истина“, контрира обаче бившият премиер. „Щеше да ми е интересно какво мисли за далаверата Gemcorp, за коалицията „Лукойл“ за декларацията на ГЕРБ за украинската православна църква. Щеше да ми е интересно да го чуя защо не приеха горивото да се продава с 1 лв. по-евтино. Това са проблемите на хората“, заяви още Борисов. Той успя да вметне, че руснаците знаели откъде са снарядите в Украйна – наши, но през посредници. Ние не искаме да се крием, затова с лидерството на ГЕРБ и СДС се приеха тези решения за оръжията, настоя той. И съжали ДБ, които одобрява, че остават сами с ПП, най-корумпираните.

„Видях вчера президентът Радев с голяма делегация да говори по две много важни теми за България. Миграционният проблем може да бъде спрян само със съдействието на Турция и посредничеството на ЕС. Това, което години правим и когато дойдоха Атанасов и подобни, разградиха България и тя се превърна в основен дом на трафикантите. Затова загубихме уважението на много страни в Европа“, продължи Борисов. И отново повтори тезата си, че по време на неговото управление е имало нулева миграция, а сега има хаос.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук