20.7 C
София
сряда, юни 7, 2023
НачалоНа фокусБорисов прогнозира финансов апокалипс

Борисов прогнозира финансов апокалипс

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов провери строителството на Северния обход на Бургас – един от ключовите проекти на правителството на ГЕРБ, който трябваше да изведе движението на автомобили извън града.

„Туристическият сезон свърши. Това така както го оставихме, си стои. Можеха да боядисат, да сложат мантинелите и да го пуснат. За да не ги упрекваме непрекъснато – истински очаквах да ни покажат как се строи, дойдоха с обещанието за магистрала на година, тунели, съоръжения. А спряха „Хемус“, спряха пътища обходи“, заяви той пред медиите.

Съоръжението трябваше да е готово и да улесни транзитния трафик. Според предварителните оценки, това щеше да е една от най-натоварените отсечки в цялата страна.

„Причината е безхаберието и че харчат парите. Не искам да търся вече причините, те се провалиха във всичко. Те да кажат защо“, каза Борисов.

Той заяви, че кампанията на ГЕРБ ще е да показва направеното.

Борисов предупреди, че бюджетът няма да издържи и ще се наложи да се теглят нови заеми при големи лихви. А кампанията на другите партии е само обещаване на нови харчове. „Някои анализатори вече говорят за увеличаване на данъци. ГЕРБ е против това, но трябва намаляване на разходи“, каза лидерът на ГЕРБ.

Той припомни твърденията на Асен Василев, че преди 20 дни оставил бюджета на излишък, но иначе всеки месец теглел нови заеми.

„Кой тегли заеми, за да обяснява, че е на излишък? Новият заем догодина ще е на много високи лихви – догодина ще е 10 млрд, а следващата – 2024 г. ще е около 15 млрд. Задава се финансов апокалипсис и пазарите ще ни ударят шамар, защото вече ни нямат доверие, ще се задейства процедура за свръхдефицит“, прогнозира Борисов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments