Борисов: Радев да си направи председател на ЦИК с неговите партии

0

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви на пресконференция в централата на партията, че ще оттеглят Красимир Ципов като председател на Централната избирателна комисия. „Бяхме храбри и затова понасяме и доста удари. Неслучайно на днешния празник иконата е как се пробожда многоглавата глава. Всички партии решиха да избягат от отговорност, само ГЕРБ предложи председател на ЦИК, посочи Борисов. Красимир Ципов каза, че не се страхува носи отговорност да поеме да председателства колективния орган на ЦИК, който взима своите решения с колективно мнозинство от 2/3. Красимир Ципов предлага на партията да бъде оттеглена неговата кандидатура за председател на ЦИК, за да не получават ГЕРБ обвинения ежедневно във връзка с организацията на изборите.

„Сега разбрах защо Радев бави назначаването на служебното правителство. Ползват парламента като политическа трибуна срещу ГЕРБ. Сега като знам как ми сготвиха целия капан през лятото, всяка стъпка им знам напред и се готвим. Нека Радев си направи председател на ЦИК с неговите партии. Решенията в ЦИК се взимат с 2/3 мнозинство. Сиреч, тези хора нямат никакво влияние с този сговор. Сега депозираме в президентството, да си прави консултации. Считам, че не е редно, когато парламентът си е заминал с пълен провал, то е и смешно, но аз си обичам държавата, знам колко е трудно. Бях пречка, макар че считам, че съм най-успешният и знаещият“, заяви Борисов. По думите му ползват тези 2-3 дни за предизборна кампания и не правят нищо. „Очаквам днес да ми отговорят по всички тези теми“, посочи той.

„Като съм първи какво от това, оказва се, че в парламента тези, които са пети са най-гласовити. Който ме е атакувал, е загубил изборите, защото народът има инстинкт. Слуша и си задава въпроси. От друга страна почвам да се радвам на машините, защото ще намалеят недействителните гласове. Ние имаме какво да показваме всеки ден, освен да търчат с листове. През тези 4 години сме направили най-много и за българската армия. Да не говорим, че възстановихме висши военни училища. Купихме най-добрите самолети. Всичко сме направили за тях. Не мога да не благодаря, че изпълняват заповедта ми от Ваксинационния щаб. С това темпо, ако караме, даже и по-рано ще съумеем да се справим с пандемията“, каза още Бойко Борисов. Според него сега на ново десетки милиони ще се похарчат за избори, които имат предизвестен край. „След два месеца сме в същата процедура. Но кандидатът за президент ще има два месеца, ще влезем в конституционна криза. Това ме притеснява – доколко ще издържи държавата като финанси и икономика. Няма парламент, хубав-лош, но няма парламент“, допълни премиерът и уточни, че още днес имат време да си направят консултации за съставяне на ЦИК.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук