13.9 C
София
събота, април 1, 2023
НачалоНа фокусБорисов разкри нови далавери на промяната

Борисов разкри нови далавери на промяната

Според Бойко Борисов посредниците на оръжие за Украйна са забогатели заради България. И до ден днешен обясняват, че не са дали и един патрон за Украйна, ядоса се той.

Представители на ГЕРБ дадоха брифинг в централата на партията и коментираха отношението на България за случващото се там. По-рано лидерът им Бойко Борисов отбеляза годишнината от началото на военните действия на Русия в Украйна като подчерта, че страната ни трябва да продължи да помага на Киев.

Борисов поиска и премахването на Паметника на съветската армия в София, взимайки повод от вчерашния вандалски акт и чупенето на плочата на монумента.

От ГЕРБ припомниха, че общинските съветници от ДБ още преди няколко години са предложили демонтаж на паметника, това е стара тяхна кауза. „В първите 2 г. обстановката бе различна, имаше ковид и др. Ние искахме всичко да мине по каналния ред, очаквахме информация от Министерството на културата и областния управител. От 12 месеца ситуацията е различна. Войната промени тази тема и ние се присъединяваме към призива на колегите от ДБ този въпрос да бъде решен“, заявиха представителите н ГЕРБ в столичния общински съвет.

Борисов им даде 2 задачи. Първата е плочата да бъде премахната. Съветниците трябва да направят всичко необходимо. И защити вандалския акт, по закон бил такъв, но случилото се било „нещо толкова правилно и в случая е трябвало да бъде свършено още преди една година“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments