Борисов разпореди: Всеки министър да бъде на първа линия

0

Всеки министър да бъде на първа линия неотстъпно в своята сфера и правителството заедно с българските граждани да действаме като юмрук срещу пандемията. Това разпореди министър-председателят Бойко Борисов по време на работно онлайн съвещание с членовете на правителството. Той настоя още съвместните действия на държавните институции да продължат при най-строга организация, ред и пълна мобилизация. „Това правим в момента – с финанси, с икономика, с мерки. Никакво колебание“, изтъкна министър-председателят.

Бойко Борисов разпореди на министъра на здравеопазването пред всяка болница у нас, както държавна, така и частна, да се организират изнесени пунктове, в които докараните пациенти бързо да бъдат диагностицирани и насочени към необходимата им медицинска помощ. „Ползвате всичко – пожарни, полиция, облеклата. Ананиев е подсигурил абсолютно всичко финансово, което е необходимо. Лекарства – всякакви видове за всякакви болни. Всичко това трябва да се прави незабавно“, категоричен бе той. Министър-председателят добави също, че е важно българските граждани да бъдат информирани, че ако са били контактни на лица с COVID-19, следва да се самоизолират незабавно.
Борисов припомни, че институции като НОИ и МЗ разполагат с хотелски бази и санаториуми из страната, които също могат да се използват за настаняване. Така, по мнението му, може да се намали допълнително натискът върху болниците, където това е възможно. „Животът трябва да върви“, заяви Бойко Борисов. Той вярва, че през март или април ще има ваксини. „Държавата не трябва да бъде затваряна. В много държави това е лесен подход – локдаун, затваряме, най-лесно, най-чисто. Ние трябва да убедим хората с разум. Хората трябва да разберат, че са взели правилното решение и това, че не подадохме оставка е било само за тяхно добро“, подчерта премиерът.

Сн. Министерски съвет

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук