-1.8 C
София
понеделник, януари 30, 2023
НачалоНа фокусБорисов с коментар за еврозоната и визитата си в Турция

Борисов с коментар за еврозоната и визитата си в Турция

„Поздравявам всички, които подкрепят влизането на България в Еврозоната. Днес беше направена още една стъпка в тази посока. С подписването на Меморандума за разбирателство за производство на евромонети се доближихме до целта за присъединяване на България към Еврозоната от началото на 2024 г.“ Това написа в профила си във Фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ  поздрави и служебното правителство и Българската народна банка за продължаването на този национален приоритет, наследен от управлението на ГЕРБ. Борисов благодари и на всички партии, представени в парламента, които са подкрепили предложеното от ГЕРБ решение за ускоряването на преговорите. „Когато нещо е важно, можем само заедно!“, написа още Борисов.

Малко по-рано през деня бившият премиер инспектива строителството на църква в Южния парк на София. „Понеже всички отчитат стотиците църкви, които направихме в България, че тук трябва да има камък с кръвта на Свети Стефан, с неговите мощи и избраха мен, за да предаруват дарението  на  църквата Св. Стефан”, допълни Борисов. Лидерът на ГЕРБ предостави на църквата дарение – камък  от Йерусалим, дошъл в истанбулската църква в Св. Стефан.

Той посочи, че само преди малко депутат от ДБ е попитал дали по време на посещението си в Истанбул лидерът на ГЕРБ се е срещал с президента Ердоган.

„В църква избягвам да говоря, но вселенският патриарх ни покани в църквата в Истанбул преди десетина дена. Десетки златни кръстове греят над Златния рог. Възстановихме Желязната църква заедно с Ердоган. Вече я има във всички туристически брошури, хиляди хора отиват там. Трябва да ви кажа, че  само това да сме направили- в Истанбул да греят два-три кръста е постижение. Аз бях там за вас, които ще дойдете и ще целунете мощите на Св. Стефан. Освен да са объркали вселенския патриарх с Ердоган”, заяви Борисов.

Той посъветва ДБ да отидат и да се срещнат с турския президент, защото в много отношения Турция е пример за развита икономика.

„Господ да прости на тези, които говорят, за да прикрият менталното си противоречие”, допълни лидерът на ГЕРБ.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments