22.9 C
София
понеделник, септември 25, 2023
НачалоНа фокусБорисов: С оставката на Цацаров ще си отдъхнат кметовете на ГЕРБ

Борисов: С оставката на Цацаров ще си отдъхнат кметовете на ГЕРБ

ПП ГЕРБ винаги е подкрепяла ваксинацията и зеленият сертификат, но не и че МС и НС също ще го въведат като изискване, но по-натам, заяви лидерът на партията Бойко Борисов, който се включи на живо от село Грашево, община Велинград.

Той коментира протестът преди 2 дни пред парламента: „Спомням си, че когато „Възраждане“ бяха заградили МРРБ и чупеха – всички бяхте в апломб, че го правят. Когато вървяха до Радев бяха готини. Те са друга партия, нямаме контакт с тях, имаме различни тези. Направиха си протест и изведнъж станаха лоши. Извадете кадрите на „Възраждане“ и вижте дали сега не са тихи и кротки. Бъдете обективни медиите, за да не бъдете на 112 място“, посветва Борисов.

По отношение на оставката Сотир Цацаров и поисканата оставка на Иван Гешев, той каза, че от една страна ще си отдъхнат кметовете на ГЕРБ, защото не може да не прави впечатление, че КПКОНПИ проверява кметовете на ГЕРБ и нито едно кметство на ДПС, БСП, ИТН в Благоевград.

„Най-добре веднага след тези обвинения антикорупционната комисия да се събере и да изслуша г-н Цацаров по тези обвинения. Изявлението на Петков отпреди, че иска да сложи в прокуратурата свои хора ме притеснява. В парламента няма никаква законодателна инициатива, няма и от МС, нека да спрем с това да слагаме свои хора. Вече започнаха да чегъртат и кметовете в Хасково“

Акцията в „Булгаргаз“ Борисов нарече „хасковски войни“. Той се възмути и затова, че вчера не са приели предложението на ГЕРБ да бъдат подпомогнати бизнесите.

„Правиха КСНС, за да приемат нашия договор за добросъседство, вчера правиха щаб, за да приемат нашите мерки. Не мога да знам какво са правили хората на Радев като шефове на „Булгаргаз“, коментира той по повод нахлуването на спецслужбите в дружеството.

Благодарение на направеното от нас България е един от най-големите транзитьори на газ, допълни лидерът на ГЕРБ.

Covid мерките Борисов определи като прекрасни, защото са същите, които бяха направени от ГЕРБ. Той припомни, че една година имаше опити да се нахлува в МС, мятаха се павета, яйца, риба и какво ли не.

За съжаление обаче новото правителство за един месец са направили всички грешки на ГЕРБ за години наред.

Борисов се възмути от пресконференцията на министър Радостин Василев, който обяви, че гимнастиката е мафия, а по-късно кръстникът на мафията се обадил и вече всичко е мир и любов.

„А упрекът към мен е, че сме финансирали гимнастика, но те спечелиха олимпийски медали, шапка до земята. Зала „Арена Армеец“ пълна, как не ги е срам. Много ми е интересно да ги питате кой кръстник снощи ги е сдобрил, със сигурност не е от опозицията. Днес бил изненадат, че му стържат любимите хора“, каза той.

Жечо Станков допълни, че голяма част от бизнеса са поискали да им бъдат разсрочени мерките, а търговците са казали, че нямат такава финансова възможност и в момента освен финансова има и ликвидна криза.

Борисов припомни, че завод „Арсенал“ е затворен с 8 хиляди работници. По думите му вероятно няма пари в държавата, за да помагат бизнеса.

„Да внесат закони и ще видим как ще предпазят слагането на свои хора в прокуратурата, както каза Петков“, заяви Борисов по повод исканата оставка на Иван Гешев.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments