4.2 C
София
четвъртък, март 30, 2023
НачалоНа фокусБорисов: Този път ще стана депутат. Против съм импийчмънт на Радев

Борисов: Този път ще стана депутат. Против съм импийчмънт на Радев

Този път ще стана депутат, за да не може да ни надиграят, както в предишния парламент. Те толкова ме желаят, че нещо са объркани. Оттеглих се в централата да не ги дразня. Бил съм премиер, колко пъти кмет, това ли ми е на мен? Да стана депутат?! Бил съм много пъти.

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред Би Ти Ви.

Против съм импийчмънт на президента Румен Радев. Те си го избраха. Ако и тази институция съборим, представете си какво ще стане в България. Затова – ако искат импийчмънт, да направим правителство и тогава президентът ще си е президент, а ние ще си управляваме, каза още Борисов.

Малко неудобно е в такава ситуация да се политиканства, коментира в началото на интервюто си Борисов след репортаж за загиналите по-рано днес мигранти.

Горанов още в първия момент си подаде оставката тогава, не е бил кандидат за министър. Но аз бих започнал малко по-отначало. Това, което се случва в момента не е само трагедия, но и оценка на направеното през последните 2 г., каза Борисов. Според него за да има служебно правителство, партиите не са се справили с основното си задължение да направят правителство.

България беше сочена за пример за справяне с нелегалната миграция преди 2 г., г-жа Мелони сега иска да дойде да й разкажа как сме се справили с нелегалната миграция, допълни той.

Протестът започна в същия ден, в който бяхме приети в Европейския банков съюз. В същия ден Радев вдигна юмрука. Под мое ръководство с министър Горанов, после Ананиев изпълнихме всички критерии и ние се отвори вратата на еврозоната. Вървяхме заедно с Хърватия. Тогава ни отделиха от Румъния. Хърватия влезе, а Асен Василев две години помпаше инфлацията и ето. Две години, когато ГЕРБ беше изчегъртан, нямаше ни, говорехте за пълна изолация – две години нито един от четирите нужни за целта закони не бяха приети, възмути се той.

Аз съм вярващ в Господ и той все едно днес ми дава възможност да опровергавам всички лъжи и измами. Депутатите на ДБ и ПП бойкотираха комисията за пране на пари. Две години не намериха време да променят тези закони с мнозинството си и казаха, че ГЕРБ е виновен. Няма да им търпя лъжите повече, партията е бойна в момента. Василев помпаше инфлацията по чудовищен начин. Сега Нинова им каза – бяхме прави, защото ако те не бяха помпали инфлацията, нямаше как да вдигнем пенсиите. Той работи целенасочено, за да не влезем в Еврозоната, настоя Борисов.

„Алексей Петров, тогава, когато Цветанов беше министър и главен прокурор Велчев, дойдоха да кажат, че тече полицейска операция. Аз нямаше как да възпрепятствам подобна операция, защото днес някой щеше да каже – защо си възпрепятствал. В последствие той беше оправдан за всичко и за да няма никакви спекулации, защото ние цял живот сме противници, не казвам, че сме врагове, но сме противници – винаги, и в спорта, и в живота, но той беше най-добрата барета. И ако Христо Иванов, особено пък неговият генерал Атанасов, които си позволяват да говорят за Алексей, знаят в действителност неговото минало – когато като барета задържа най-големия терорист в Европа, мисля, че беше на Централна гара, вече минаха доста години, който си носеше граната с изваден шплент, за да може ако го застреля снайперист, и винаги се движеше с хора, да ги убие, той се хвърли върху него и реализира операцията. Да говорят такива измишльотини… в последния ден се сетиха, а две години какво правиха? Защо 2 г. докато ГЕРБ беше в изолация те не си приеха законите?“, запита пак Борисов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments