Борисов: Трябва ни разлика на изборите, важно е ГЕРБ да се представи добре

0

С поръчението за изборна победа и с голяма разлика пред „Продължаваме промяната“ и останалите партии излезе пред съпартийци и симпатизанти в Сандански лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. „Трябва да има разлика, иначе ще продължат да си мислят, че са нещо извънземно, дошло отнякъде. Важно е ГЕРБ да се представят добре. Дали някой няма да стане депутат сега, а другия път, ГЕРБ иска да поднови поне 30% от ръководните органи и всеки професионалист ще намери път там. Сега работете за листата, тя е важна“, заръча на своите бившият премиер.

В Сандански Борисов обеща след спортна зала да направи и плувен басейн. И се възмути от бездействието и примирението на местните за спрените проекти. „Не знам дали ме е яд, или срам от всички нас – готово съоръжение, сега щяхме да сме минали над Кресна, стои над 2 г., най-големите тунели и мостове стоят готови и неизползваеми и вие безропотно ги гледате. 40 минути карах през Кресна зад един тир. Защо бе, хора, парите за „Струма“ ги оставихме? Като овце с километри опашки, защо – дошли двама от Харвард да ни научат… Поети са писали за тая безропотна работа! Последния ден Сандов (бившият министър Борислав Сандов бел. ред.) зачеркна целия проект, защото така на Киро баща му казал, и вие от Сандански мълчите. 2 години мълчанието на агнетата и колоните си вървят безропотно“, ядоса се той за спряното строителство на магистрала „Струма“. И предупреди – ако ГЕРБ не са с голям процент разлика, пътят през Кресна няма да стане. „Те ви обират всеки ден. Те ви бъркат в джоба – по 30 млн. на ден отиват в Швейцария и ви го говорим месец и половина. Първият плакат ми бе „генерална промяна“, и промяната ми откраднаха, от всичко живо откраднаха“, продължи лидерът на ГЕРБ.

Борисов и кандидати от партията продължават предизборната си обиколка в град Сандански. При кандидатите от листата за Благоевград в залата бе и водачът на листата в Хасково – Делян Добрев. Той показа графики с движението на цените на горивата, на основните хранителни стоки и икономическия растеж на страната, за да илюстрира колко добре са се справяли Борисов и ГЕРБ с управлението и как ПП са се провалили.

„За мен г-н Борисов е премиер и винаги ще си остане такъв“, заяви Добрев под шумните аплодисменти и одобрение на събралите се в залата.

„Вие сте добър и прощавате на всички, но когато се ощетява българският интерес и се бърка в джоба на българските граждани и има откраднати милиарди, трябва да има наказани! 2,5 млрд. ги няма само от бензин и дизел, от газа – по 100 млн. на месец изчезнаха. Това са 10 тунела, но не само тунелите, а и парите ги няма. Това са „Промяната“, заяви водачът на ГЕРБ в Хасково и бивш енергиен министър. И настоя пред Борисов, че трябва да се потърси отговорност, защото за първи път от 14 г. икономическият растеж на България е по-нисък от този в ЕС.

Освен изборите за народни представители, от партията обявиха, че поставят начало и на кампанията за кмет на Сандански – техен кандидат ще е Стоян Стоев, местният общински ръководител на ГЕРБ. Евродепутатът Андрей Новаков пък представи Георги Георгиев като бъдещия представител на региона в Народното събрание, от Сандански е и друг кандидат от благоевградската листа на партията – д-р Миладинов.

„Не ни трябват повече социологически проучвания, това е моментът, в който знаем, че ще победим на изборите с много. Днес тази зала показа едно нещо – област Благоевград не се дели на Струма и Места, Петрич и Сандански, Банско и Разлог, християни и мюсюлмани – ние сме едно и затова ще бъдем номер едно“, категоричен бе Новаков.

От ГЕРБ припомниха, че точно при управлението на Бойко Борисов и ГЕРБ са отпуснати парите за спортната зала, в която се намират, за бул. ‘Европа“ и за магистралата до града.

„Г-н премиер, радостни сме да ви посрещнем в тази зала, която щяхме да сънуваме, ако не бе управлението на ГЕРБ. По ваше време отпуснахте 2,5 млн. за изграждането на залата, за съжаление тя седя 2 г. затворена, защото сегашните управляващи не успяха да прережат лентата“, обърна се към Бойко Борисов Стоян Стоев.

Борисов посъветва българите да питат защо цените на бензина са високи въпреки срива на петрола. „В кои джобове отива тия пари – шкафчета, джобове, на майка им в кътния джоб? Аз съм се клел, нямам нито къща, нито кюлчета, тия всеки ден говорят лъжи“, настоя бившият премиер.

„Износител на ток сме, защо ще ви се вдига цената на тока или на продукцията, свързана с цената на ток? Ние седим безропотно, а те с цялата си наглост обясняват, че трябвало да се върнат да довършат. Те довършиха държавата!“, заяви още той. И обяви, че само от обещанията им вече са изхарчени държавните пари. Борисов смята, че Европа и Америка са разбрали за „измамата, не за промяната“. „Затова Киро във всяко изказване казва „никакви американци не могат да ми кажат да се събера с ГЕРБ“. Ние не те искаме! Защо точно американци – да не са ти казвали преди? Аз така го разбирам“, обърна се той задочно към Кирил Петков.

„Мили мои, въпросът не е изобщо кой ще спечели, а какво ще прави след това. Да изкараме зимата, да не се сринат всички системи. Войната не пречи, България е облагодетелствана, военната ни промишленост работи на 100% печалба, централите работят…“, добави Борисов. И изтъкна, че ГЕРБ са се справили с гръцката криза, после с миграцията и с COVID кризата. „Най-добре се справихме. Сигурно мога да се оправям, защото имам най-добрите експерти, най-умните хора са при нас“, заяви Борисов. И посочи, че  Делян Добрев е завършил с Асен Василев в Щатите и е „по-умен от него, само не се научи така да прави схеми“. Водачът на листата в Благоевградско Росен Желязков пък бил един от най-добрите юристи в България.

Лидерът на ГЕРБ анонсира и утрешното представяне на т.нар. План за възстановяване, подготвен от експерти на партията. Ръководител на екипа е бил бившият вицепремиер Томислав Дончев, а по сектори са работили по 20-30 души. „Като я четете, да направите информиран избор – аз ще гласувам за ГЕРБ, защото знам, че нямат неизпълнено обещание, другите ще ме излъжат“, заръча той на своите. „Ние еднакво добре се оправяме и с Изтока, и със Запада, и с Арабския свят и с християнството. Трябва ни разлика“, подчерта Бойко Борисов.

Той отново напомни искането на ГЕРБ за един лев мито на бензиностанциите и така всеки българин да дава по 3,20 за гориво, а после да си получава лев обратно. „Цяла Добруджа произвежда слънчоглед, дотираме селското стопанство, фиксираме потока, даваме компенсация за тора и казваш: „цената да ви е два лева, ако искаш продавай навън, ама няма да има дотации“. С тези тежки камиони чупят пътищата, слагаме им такса и те ще съгласят цената за олиото на българина да е каквото беше“, смята бившият премиер.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук