-0.5 C
София
вторник, януари 31, 2023
НачалоНа фокусБорисов: Убеден съм, че за пети път отиваме на избори

Борисов: Убеден съм, че за пети път отиваме на избори

Моят отговор е най-лесният, предвид решението на конгреса ни, но ще разговарям с колегите то да не бъде пречка да подкрепим експертно или програмно правителство. Това каза на Корнелия Нинова председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на лидерската среща в Народното събрание във връзка с третия мандат за съставяне на правителство. Разговорите са по покана на председателя на БСП Корнелия Нинова, която получи от президента Румен Радев папката с мандат за сформиране на редовен кабинет, който е третият и последен опит в рамките на това Народно събрание.

Борисов посочи, че се е отзовал на поканата от уважение към избирателите на левицата и към самата Нинова. Начинът, по който беше отправена поканата, задължаваше да се явим, обясни Борисов. Той добави, че приветства опита на лидера на БСП да предизвика диалог между политическите сили, за разговор как поне виждат следващите месеци.

Аз съм убеден, че отиваме за пети път на избори. След петия пак същото ще се говори, ако на подобен формат предварително не се изговори как ще бъде сформирано следващото правителство, изтъкна председателят на ГЕРБ. Борисов отбеляза, че днес в зала „Изток“ не присъстват бившите коалиционни партньори на БСП – „Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“. Още повече, че вече ги няма разделителните линии, свързани с военната подкрепа за Украйна, със закупуването на изтребителите. И припомни, че на правителството на Николай Габровски, предложено с първия мандат – на ГЕРБ-СДС, не му е достигнало малко, защото този разговор не се е провел преди гласуването. Ако имахме подобно решение къде може да се направи правителство, и президентът Радев щеше да се съобрази с това, убеден е Бойко Борисов. На нас не ни стигна мъдрост, подчерта той. И посочи, че в момента има добре работещ парламент, но в същото време не може да се излъчи правителство.

Най-лесно е още месец кампания, приказки, никой не желае сериозно да погледне на управлението, защото е много тежко, продължи Борисов. Приемам, допълни той, вашите упреци за модела, кой то ние сме следвали, но две години вече имаме модел „Радев“, какво по-добро се случи, коментира лидерът на ГЕРБ. Борисов декларира, че партията му ще направи всичко възможно да лидира процеса с правосъдната реформа.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments