16.5 C
София
четвъртък, септември 2, 2021
НачалоНа фокусБорисов: Утре ще знаем дали ще има правителство (ВИДЕО)

Борисов: Утре ще знаем дали ще има правителство (ВИДЕО)

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов коментира резултатите от изборите и предстоящото първо заседание на парламента. Борисов посочи, че още утре ще се разбере дали ще има правителство, ако мине уйдурмата за председател на Народното събрание. Относно изборната разлика между ГЕРБ и ИТН Борисов посочи, че се е наложи няколко дни да я натъмъняват, за да може партията на Слави Трифонов да ги изпревари с няколко стотни. Лидерът на ГЕРБ даде съвет на Слави Трифонов, че назаем брашно тъпкани се връща и прескъпо ще му излезе подкрепата на ДПС. Борисов коментира и от бившите си коалиционни партньори от Реформаторския блок. „Причиних си да гледам Христо Иванов сутринта, мънка, сега можело да се правят компромиси, а когато не ни стигаха гласовете за Ф-16, това, че ни подкрепиха ДПС, беше тъмна, гадна сделка. Като гледам болницата във Варна и в МВР, назначават хора на „Да, България““, коментира Борисов. Той заяви, че дори и ГЕРБ да са били спечелили изборите, то от партията е нямало да излязат с конкретно предложение за състав на тяхно правителство.

“Искам, като отидете в парламента, да се съсредоточите в една цел. Тази цел касае живота, образованието, здравето и икономиката. С ужас наблюдавам как във Франция се готвят за четвърта вълна, а морала и корупцията на Кацаров, Радев и компания и че продължава да не го маха, цялата страна видя, че Кацаров е лъжец. Най-вероятно са минали през някоя пицария и са разменили някакви торбички, отдавна Кацаров, в модела „Борисов“, щеше да е махнат. Осигурихме 3 млн. ваксини, Богдан не са го изчегъртали, въртеше се като вентилатор, защо се молих за ваксини, за да ги хвърляте и подарявате ли? Затова много ми се иска да възстановим ваксинационния процес“, допълни лидерът на ГЕРБ. Бившият премиер се възмути от това, че в момента ще се изхвърлят десетки хиляди ваксини в канала или ще се даряват на африкански държави, когато той обиколи цяла Европа да се моли България да получи нужното количество ваксини.

Бойко Борисов коментира и идеята на ИНТ за концесионирането на магистралите и настоя в парламента да се обясни на хората, че като тръгнат към Бургас или Видин, трябва да си плащат. „Това беше идеята на НДСВ навремето“, припомни той. И съобщи, че бившият министър на регионалното развитие Петя Аврамова, в момента е на разпит – нищо, че е избрана за депутат. Областният координатор на ГЕРБ за Пловдив Георги Мараджиев пък разказа за нахлуването на полицията в дома му. Той се оплака, че униформените са тършували и във фризера му.

„Не знам дали ще направят правителство. Христо Иванов така беше коленичил пред Слави Трифонов, на всичко са готови, не знам дали Слави е готов. Познавам го, като си гледа партньорите и като знае как Мая е предала БСП, как Реформаторския блок на втората година се врътна и ме изостави, а в момента, в който се гласува правителството, Радев ще си прибере вересиите и всичко ще се изсипе на главата на Слави Трифонов“, прогнозира Борисов.

Ако има трети предсрочни избори, вината ще бъде изцяло на президента Румен Радев, тъй като той е скъсал всички мостове за диалог. Тогава държавата ще колабира, посочи Борисов. „Ако имаше политическа класа, при този равен резултат, след машинациите, щяха да кажат да седнем, ако имахме държавен глава еднакво отдалечен, за една година, докато се приеме бюджета, да работим, пък догодина пак избори, но нещо, което да има отговорност към хората. Ще свършат парите за първата линия, туристическият бранш виждате. Парите стоят в Европа, а ние чегъртаме. Чегъртайте. Рано или късно всичко се връща и това, което правим в момента, един ден, ако се прави на вас, пак ще викат, че има диктатура“, завърши лидерът на ГЕРБ.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments