13.8 C
София
четвъртък, март 30, 2023
НачалоНа фокусБорисов: 4 партии са се вкопчили в управлението, падане няма, мислят само...

Борисов: 4 партии са се вкопчили в управлението, падане няма, мислят само за хранилка и постове

„В момента България е много тежко разделена. Това не е добре за държавата. Това мога да кажа. Да са живи и здрави Румен Радев и Илияна Йотова. Ние гледаме нашите си неща – гледаме структурите, правим анализи и се тревожим. Защото този пик на сметките на ток, на парно, на вода… 30-40 милиона са заминали за месец“, това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с актива на партията в Силистра. „ Ами този регион, където са на помпи, как ще платят водата? Ще фалират отвсякъде. Мина времето на предизборната кампания, сега трябва да работим. Само някакъв тип паритет и успокояване трябва – да минем през тези проблеми, които стоят пред света. Ето – в Украйна се струпват руски войски, ще има ли война или няма. Дано да проявят разум и едните, и другите. Но пак ние ще сме потърпевши. Ковидът – имаше „бодряшки“ приказки, че свършва кризата. Днес ООН ни попариха. Като пръв ваксър призовавах непрекъснато: „Ваксинирайте се!“. Сега съм с три дози и ме е страх. Нещо объркаха, нещо не обясниха, нещо не казаха“, коментира Бойко Борисов.

„Като видиш „Промяната“, трябва да бягаш като дявола от тамян. Като виждам какви назначения има… „Пременил се Илия – пак с тия“, допълни той. Относно зеления сертификат той отбеляза, че в цял свят той е приет, но тук е „побългарен“ от Радев и Кацаров: „За всички български граждани задължителен, а за народните представители от 20 януари, за Министерски съвет – след 45 дни, а за обикновения български човек – от утре Спазва ли зеления сертификат премиерът? Не го спазва. За ваксините ви казах – от пръв ваксър, сега, което виждам и чувам, че видите ли, сега и бустерът пази около 20% и трябва вече нова ваксина… Но тук става за милиарди евро, плащани от правителствата. Вирусолог, създал ваксината срещу СПИН-а каза, че тези ваксини не работят. И когато истински учени го кажат това… А нашите тук и протокол нямат. Затова народът се обезвери“, посочи Бойко Борисов.

 

„В момента 4 партии са се вкопчили в управлението, че падане няма. Така са се вкопчили в хранилките! И мислят само за постове. Така може да откарат и 40 години. Но когато ние февруари подавахме оставка, беше под 20% вдигане цената на тока. Сега говорим тука за 400%. Затова – бързо да взимат мерки. Защото ако се стигне отново до избори, ще влезем в същия цикъл, на разпад. Да взимат мерки! За декември те нямат нито една работеща мярка. Те работят по нашите мерки. В тази зала съм сигурен, че мярката 60/40 е работила. И тук дори не става въпрос кой какъв  е. Аз това нещо нямаше да го допусна“.  „Ние нямаме властови амбиции. На нас ни трябва спокойствие. На държавата й трябва спокойствие. Те трябва да работят на макс, да показват разликите в тяхна полза. Дайте ми обаче един пример в една сфера. Ето, да започнем със здравеопазването, икономиката, чуждестранните инвестиции, туризма, икономиката – задайте ми въпрос кое се промени към по-добро?! Смачкайте ме с един въпрос!“, заяви Борисов. Запитан дали, ако не се вземат мерки, ще прогнозира февруарски събития, той отговори: „Аз не съм врачка. Аз не прогнозирам, аз анализирам. Умолявам ги! – Стегнете се и работете! Защото влизаме в страшна криза, предупреди бившият премиер.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments