13.3 C
София
сряда, септември 27, 2023
НачалоНа фокусБоян Балев: Слави Трифонов прояви политическа мъдрост като подкрепи Румен Радев за...

Боян Балев: Слави Трифонов прояви политическа мъдрост като подкрепи Румен Радев за президент

Коментар на политолога Боян Балев, свързан с актуалната политическа ситуация.

„Все пак с позицията си за подкрепа на президента за втори мандат Слави Трифонов показа, че може да проявява политическа мъдрост. Очевидно Румен Радев може да бъде обединителна фигура за всички, които искат промяна. Негова победа на президентските избори може да даде още по-голяма легитимност на решението министри от служебното правителство да бъдат ядрото на редовен кабинет на промяната и това правителство да демонтира модела „ГЕРБ“ в срок до редовните местни или европейски избори през 2023-4 година“, посочва Балев.

Като член на НС на БСП, политологът споделя, че е гласувал ПРОТИВ проекта за решение на НС на БСП за подкрепа на проекта за правителство на ИТН.

„Не ми вдъхва доверие преди всичко подхода за структуриране на ново управление и чак след това персоните. Парите за нови избори служебното правителство ги изкара още на третата си седмица. Абсурдно е държава с 35 милиарда бюджет да пести от 150 милиона за избори или дори от 1 милиард за преизчисляване на пенсии. Вече имаме и нови цени на тока, ще имаме и по-нови, по трудния начин ще разберем колко абсурдно е било да пестим и едни милиарди за АЕЦ Белене, а тия милиарди ГЕРБ да ги профукват уж за магистрали и саниране. И не, новите избори няма да върнат Борисов на бял кон, тоя кон е или беше правителството на ИТН“, смята политологът Боян Балев.

 

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments