14.8 C
София
петък, септември 22, 2023
НачалоНа фокусБременна обвинява Бърза помощ, че загубила детето си

Бременна обвинява Бърза помощ, че загубила детето си

Бременна жена от гоцеделчевското село Скребатно обвинява лекари от Спешния център в Гоце Делчев, че заради грешна преценка е изгубила нероденото си дете, показа репортаж на БНТ. Случаят е от 14 август, когато бременната в шестия месец тогава 26-годишна жена, отива на преглед с оплаквания, дежурният медик обаче я изпраща вкъщи, предписвайки и само обезболяващи.

Съпругът на бременната жена Виктор Падюков разказа, че един час по-късно жената получава болки вкъщи. Личната лекарка обаче пише на съпруга ѝ да я докара за преглед на следващата сутрин, но след няма и половин час тя е загубила бебето вкъщи.

Лекарят обаче си е признал, че е негова грешка.

„Вкарахме я завита в чаршаф, дето мъртво в ръцете. Пъпната връв в нея, цялата в кръв. И го викам и казвам – виж до къде докара работата. Вика, аз сбърках. И аз му казвам, след като не е от вашата компетентност, защо не я качихте жената в АГО-то или да извикате някакъв специалист. Един човешки живот е загубен, не се знае и какво ще се случи с майката. Ето вашето сбъркване до къде стигна и той казва – извинявай, сбърках…“, разказа Манчо Падюков – свекър на родилката.

Директорът на ЦСМП в Благоевград каза, че е запознат със случая и се извършва проверка. Запознат е и „Медицински надзор“, който извършва проверката, резултати се очакват през следващата седмица.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments