Британският външен министър смята, че действията на Руската федерация и КНР в киберпространството застрашават демокрацията

0

/ ТАСС /. Британският външен министър Доминик Рааб смята, че действията на Русия и Китай в киберпространството имат за цел да подкопаят основите на демократичните общества. С такова изявление, според британското външно министерство, той ще излезе в сряда на конференция на Националния център за киберсигурност (National Cyber ​​Security Center, NCSC) на Обединеното кралство.“Враждебните държавни участници и престъпни групи искат да подкопаят основите на нашето общество и демокрация. Нека го кажем направо: страни като Русия са задължени да преследват престъпници, които действат от тяхна територия, а не да ги покриват“, предвижда речта на Рааб.

В същото време разпространеният текст излага версия, според която „авторитарните режими“, включително КНДР, Иран, Русия и Китай, „използват цифрови технологии за саботиране и кражба на данни“.

„Необходимо е да се изясни как се прилагат правилата в киберпространството и да се защитим срещу авторитарни режими, които не спазват принципите, за да постигнат своите злонамерени цели“, каза Рааб в речта си.

Сн. ТАСС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук